x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul german de externe s-a retras de la o conferinţă controversată privind Orientul Mijlociu

Ministrul german de externe s-a retras de la o conferinţă controversată privind Orientul Mijlociu

11 Feb 2019   •   17:44
Ministrul german de externe s-a retras de la o conferinţă controversată privind Orientul Mijlociu

Ministrul german de externe Heiko Maas s-a retras de la o viitoare conferinţă de la Varşovia privind pacea şi securitatea în Orientul Mijlociu, organizată de Polonia şi SUA, la care multă lume s-a referit ca la o conferinţă anti-Iran, relatează dpa. 

Haiko Maas va fi înlocuit la conferinţă de Niels Annen, un oficial de rang înalt în Ministerul de Externe, a declarat luni o purtătoare de cuvânt. 

Se aşteaptă ca mai mulţi miniştri de externe vest-europeni să nu participe la conferinţa controversată programată pentru 13-14 februarie, despre care Teheranul susţine că este îndreptată împotriva guvernului său. Pe de altă parte, oficialii americani au insistat că Iranul nu este o ţintă a conferinţei. 

Federica Mogherini a anunţat deja că nu participă, din cauza unor dificultăţi de program. Rusia nu va trimite un reprezentant, potrivit guvernului polonez. 

Administraţia americană a acuzat Teheranul că se angajează într-o politică de destabilizare în Orientul Mijlociu şi că finanţează terorismul. 

De asemenea, preşedintele american Donald Trump a retras unilateral SUA din acordul privind dosarul nuclear iranian în luna mai şi a impus din nou sancţiuni împotriva Teheranului.

AGERPRES

×