x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Mexicului sugerează că insistența lui Trump privind zidul de la frontieră are legătură cu alegerile americane

Președintele Mexicului sugerează că insistența lui Trump privind zidul de la frontieră are legătură cu alegerile americane

09 Ian 2019   •   19:18
Președintele Mexicului sugerează că insistența lui Trump privind zidul de la frontieră are legătură cu alegerile americane

Insistenţa preşedintelui american Donald Trump de a fi construit un zid pentru a opri migraţia de-a lungul graniţei cu Mexicul este o chestiune internă şi are legătură cu alegerile prezidenţiale din SUA din 2020, a declarat miercuri preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, potrivit DPA. 

Mexicul nu va comenta "abordări care apar din situaţia internă din SUA", a spus Lopez Obrador, după ce Trump şi-a intensificat marţi apelul pentru construcţia zidului. 

"Considerăm că este o confruntare politică în SUA, aşa cum este în fiecare ţară de fiecare dată când se apropie alegerile", a declarat el. 

"Prin urmare, nu vrem să ne implicăm când există un element de politică internă", a precizat Lopez Obrador în conferinţa sa de presă zilnică. 

Marţi, Trump a spus despre situaţia de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic că este o criză umanitară şi a acuzat opoziţia democrată din Congres că nu finanţează securitatea la frontieră. 

Democraţii au răspuns că preşedintele ţine administraţia ostatică în legătură cu 'obsesia' sa de a-i forţa pe americani să plătească pentru această propunere, despre care ei spun că este "scumpă şi ineficientă". 

Discursul lui Trump a venit în contextul în care administraţia americană este în a treia săptămână de blocaj parţial cauzat de disputa privind finanţarea securităţii la frontieră, inclusiv a zidului. 

Preşedintele cere 5,7 miliarde de dolari pentru finanţarea zidului de la frontieră. El a spus că zidul îşi va acoperi cheltuielile prin economiile la costurile cu securitatea şi indirect printr-un nou acord comercial cu Canada şi Mexic.

AGERPRES

×