x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Nicolas Maduro, inculpat în Statele Unite  pentru narco-terorism

Președintele Nicolas Maduro, inculpat în Statele Unite  pentru narco-terorism

26 Mar 2020   •   20:51
Președintele Nicolas Maduro, inculpat în Statele Unite  pentru narco-terorism

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, şi mai mulţi membri ai regimului de la Caracas au fost inculpaţi în Statele Unite pentru „narco-terorism”, a anunţat, astăzi, ministrul american al Justiţiei, Bill Barr, a relatat AFP

Ei sunt acuzaţi că „au participat la o asociere de infractori ce implică o organizaţie teroristă extrem de violentă, Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC), şi efortul de a inunda SUA cu cocaină”, a anunţat Barr, într-o videoconferinţă de presă.

Inculparea lui Maduro a fost anunţată cu o oră înainte, pe Twitter, de senatorul american Marco Rubio.

Aflat la conducerea Venezuelei din 2013, Nicolas Maduro a fost reales pentru un al doilea mandat în 2018, în urma unui scrutin boicotat de opoziţie, care i-a respins rezultatele, la fel ca majoritatea comunităţii internaţionale.

SUA, alături alte aproximativ 60 de ţări, îl susţin pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido, pe care l-au recunoscut drept preşedinte interimar.

Administrația de la Washington încearcă să elimine guvernul lui Maduro, printr-o serie de sancţiuni economice. Obiectivul președintelui american, Donald Trump, este înlăturarea succesorului lui Hugo Chavez, un duşman declarat al „imperialismului nord-american”.

Nicolas Maduro continuă să fie susţinut de Cuba, China, și Rusia.

×
Subiecte în articol: nicolas Maduro inculpat