x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Studiu cutremurător: Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măștilor de protecție până la patru zile

Studiu cutremurător: Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măștilor de protecție până la patru zile

23 Mai 2020   •   08:52
Studiu cutremurător: Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măștilor de protecție până la patru zile

 Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măștilor de protecție până la patru zile, arată un studiu al Institutului Superior al Sănătății din Italia.

„În țesutul măștii particule virale infectate au fost detectate până la 24 de ore după contaminare, în timp ce în stratul interior al măștilor chirurgicale până la patru zile mai târziu" - arată un studiu al Institutului Superior al Sănătății din Italia, publicat în presă.

De asemenea, Covid-19 rezistă mai bine la temperaturi scăzute și în medii umede.

„Măștile lavabile trebuie folosite o singură dată și apoi puse imediat în mașina de spălat, fără a le așeza pe mobilier. Cele de unică folosință trebuie aruncate imediat după utilizare. În ambele cazuri, acestea ar trebui să fie atinse numai pe partea elastică, iar înainte de a le scoate și după mâinile trebuie spălate. În cele din urmă, măștile nu se aruncă pe jos: riscul de infecție este minim, dar impactul asupra mediului este ridicat" - arată studiul.

Potrivit epidemiologului Paolo D'Ancona, faptul că SARS-CoV-2 supraviețuiește nu înseamnă că transmite boala: dacă există puține particule virale, riscul de infectare este mai redus.

„Din păcate, nu se cunoaște doza minimă pentru infectare, de asemenea, depinde de imunitatea fiecăruia. Prin urmare, trebuie să fim întotdeauna foarte atenți", spune Paolo D'Ancona.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus