x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump l-a amenințat pe fostul director FBI

Trump l-a amenințat pe fostul director FBI

13 Mai 2017   •   10:45
Trump l-a amenințat pe fostul director FBI

După ameninţarea voalată din mesajul Twitter adresat fostului director al FBI, James Comey, de către preşedintele Donald Trump, pe care îl destituise din funcţie, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a refuzat vineri să excludă posibilitatea ca şeful executivului american să-şi fi înregistrat convorbirile în Biroul Oval, relatează AFP. 

"James Comey ar face bine să spere că nu există 'înregistrări' ale convorbirilor noastre înainte de a începe să facă dezvăluiri presei!", a scris preşedintele SUA într-o postare pe Twitter, la o zi după ce declarase că luase masa cu James Comey şi că avusese cel puţin două convorbiri telefonice cu el de când a venit la putere. 

Întrebat despre semnificaţia exactă a acestui tweet, Sean Spicer a refuzat să dea vreo explicaţie: "Preşedintele nu are nimic altceva de adăugat", a repetat el de mai multe ori. "Aceasta nu este o ameninţare. El a pus doar înainte faptele. Tweetul se referă la el însuşi", a precizat Spicer. 

"Preşedintele înregistrează convorbirile care au loc în Biroul Oval, da sau nu ?", a insistat un jurnalist. "Preşedintele nu are alt comentariu de făcut", s-a eschivat de la un răspuns direct purtătorul său de cuvânt, scrie Agerpres.

Mesajul postat pe Twitter de Donald Trump vineri dimineaţă a trezit amintirea predecesorului său Richard Nixon, care îşi înregistra convorbirile telefonice în Biroul Oval, fără ştirea interlocutorilor săi, obicei care s-a întors împotriva lui în scandalul Watergate ce atras căderea lui.

 

×
Subiecte în articol: donald trump fbi James Comey