x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Twitter îl blochează pe miliardarul Bloomberg

Twitter îl blochează pe miliardarul Bloomberg

22 Feb 2020   •   21:30
Twitter îl blochează pe miliardarul Bloomberg

Twitter a suspendat 70 de conturi care postau conţinuturi favorabile lui Michael Bloomberg, miliardarul candidat la învestitura democrată, scrie AFP. Acesta a angajat o armată de oameni, mai exact sute de persoane, pentru a-l promova în cercurile lor sociale pe întreaga durată a campaniei

„Am adoptat măsuri contra unor conturi care au încălcat regulile noastre împotriva tentativelor de manipulare şi de spam pe platformă”, a declarat un purtător de cuvânt al Twitter, conform sursei citate.

Echipa miliardarului şi ex-primar al New York-ului a confirmat săptămâna trecută colaborarea pe reţelele de socializare cu creatori de conţinuturi, în special umoristice, pentru a promova o imagine neconvențională a candidatului intrat pe ultima sută de metri în campania democraților.

Potrivit publicației „The Wall Street Journal”, în campania lui Bloomberg sunt angrenate circa 500 de persoane, plătite cu câte 2.500 de dolari pe lună pentru a posta cu regularitate mesaje de sprijin şi a trimite texte similare prietenilor lor. Aceste persoane ar lucra pentru miliardar între 20 şi 30 de ore săptămânal.

Conform presei americane, Facebook intenţionează să reacţioneze similar la metodele de campanie ale lui Bloomberg.

Michael Bloomberg bate deja recordurile de cheltuieli publicitare în această campanie, cu peste 340 de milioane de dolari cheltuite în numai trei luni.

×
Subiecte în articol: twitter bloomberg