x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un câine a murit în timpul unui zbor al United Airlines, după ce a fost ţinut în compartimentul de bagaje de mână

Un câine a murit în timpul unui zbor al United Airlines, după ce a fost ţinut în compartimentul de bagaje de mână

14 Mar 2018   •   16:06
Un câine a murit în timpul unui zbor al United Airlines, după ce a fost ţinut în compartimentul de bagaje de mână

Un câine a murit într-un avion al companiei United Airlines după ce însoţitorii de zbor au insistat să fie plasat într-unul dintre compartimentele de bagaje de deasupra scaunelor, relatează miercuri DPA şi AFP. 

Într-o postare pe Facebook, June Lara, care susţine că a fost pasager al zborului de la Houston la New York luni noapte, afirmă că însoţitorii de zbor "au insistat ca câinele să fie închis pentru trei ore fără niciun fel de ventilaţie". 

Bulldogul Francez, care călătorea împreună cu o femeie şi cele două fiice ale sale, nu a scos niciun sunet şi nu s-a mişcat când compartimentul de bagaje a fost deschis după aterizare, a adăugat acest martor. 

O altă pasageră, Maggie Gremminger, a scris pe Twitter că stăpâna câinelui "stătea pe culoarul avionului, pe podea, plângând, şi toţi pasagerii din jur erau şocaţi." 

"Proprietara implora ca geanta cu câinele să nu fie pusă sus. 'Câinele meu este înăuntru, nu, este câinele meu', a spus femeia. În replică, însoţitorul de zbor a continuat să-i ceară să facă acest lucru pentru că ar fi existat un pericol acolo unde îşi avea locul, că era o ieşire de urgenţă", potrivit martorei. 

United Airlines a anunţat că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru incident şi că efectuează o investigaţie. 

"A fost un accident tragic care nu ar fi trebuit să se producă niciodată, pentru că animalele de companie nu trebuie plasate niciodată în compartimentele de bagaje de mână", a precizat purtătorul de cuvânt al United Airlines, Charles Hobart, într-un comunicat trimis marţi DPA. 

Acest incident riscă să atragă noi critici asupra companiei aeriene americane. Anul trecut, un medic american de 69 de ani a fost scos în forţă dintr-un avion al companiei din cauza overbooking-ului. Scena, filmată cu telefonul mobil, a devenit virală pe reţelele de socializare. În contextul reacţiei negative generalizate, compania şi-a cerut în cele din urmă scuze. 

United Airlines a mai fost criticată şi pentru că în martie 2017 a dat jos din avion două adolescente care purtau colanţi, pe motiv că acestea ar trebui să respecte anumite coduri vestimentare întrucât circulau cu bilete gratuite.AGERPRES

×
Subiecte în articol: catel mort avion