x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosare penale și amenzi de peste 140.000 de lei pentru două firme din domeniul forestier

Dosare penale și amenzi de peste 140.000 de lei pentru două firme din domeniul forestier

26 Iun 2020   •   12:10
Dosare penale și amenzi de peste 140.000 de lei pentru două firme din domeniul forestier

Polițiștii au întocmit două dosare penale și au aplicat amenzi în valoare de peste 140.000 de lei în urma unui control efectuat la mai multe firme din domeniul forestier, în Harghita, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

Dosarele penale au fost întocmite pentru tăiere și furt de arbori din fondul forestier și obținere pe nedrept de fonduri din bugetul general Uniunii Europene.

„Au fost verificaţi 14 agenţi economici cu obiect de activitate în domeniul forestier şi un ocol silvic. În urma ilegalităţilor constatate au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a două infracţiuni de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, două de furt de arbori din fondul forestier şi o infracţiune de obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE. Au mai fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 143.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a peste 1.200 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 600.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă.

 

 

×