x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul director general al Apelor Române a fost trimis în judecată pentru corupție

Fostul director general al Apelor Române a fost trimis în judecată pentru corupție

02 Iul 2020   •   11:34
Fostul director general al Apelor Române a fost trimis în judecată pentru corupție

Fostul director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române, Cristian Bratanovici, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) sub acuzația de luare de mită, după ce ar fi primit 100.000 de lei de la un om de afaceri. Acesta va fi judecat în libertate. 

Alături de Bratanovici au mai fost acuzate și alte două persoane, administratori ai unei societăţi comerciale, pentru dare de mită (autorat şi complicitate).

La data de 8 noiembrie 2019, fostul director ar fi primit, la Târgu Mureş, de la unul dintre cei doi oameni de afaceri, suma de 100.000 lei.

"Banii respectivi ar fi fost primiţi de directorul general adjunct în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, referitoare la asigurarea finanţării, astfel încât să fie plătite lucrările efectuate de societatea celor doi oameni de afaceri în cadrul a trei contracte încheiate cu Administraţia Bazinală de Ape Mureş, respectiv: 'Regularizare pârâu Gurasada pe teritoriul comunei Gurasada, lot nr. 3 pârâu Boiu, judeţul Hunedoara', 'Amenajarea râului Arieş şi afluenţi pentru apărarea împotriva inundaţiilor a localităţilor Câmpeni, Baia de Arieş, Lunca Arieşului şi aval acumulare Mihoieşti, judeţul Alba, etapa II, rest de executat. Obiect 5 - apărarea localităţii Bistra' şi 'Amenajare complexă Canalul Morii şi afluenţi la Reghin, judeţul Mureş'", se arată în rechizitoriu.

Pentru confiscare sumei, reprezentând obiectul mitei, s-a dispus poprirea, de către Administraţia Bazinală de Apă Mureş, a veniturilor obţinute din salariu de către Cristian Bratanovici, respectiv o treime din venitul lunar net, până la achitarea celor 100.000 de lei şi consemnarea acestora la dispoziţia DNA.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii. 

×