x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE Înalta Curte, decizie finală. Liviu Dragnea rămâne după gratii

UPDATE Înalta Curte, decizie finală. Liviu Dragnea rămâne după gratii

21 Ian 2020   •   13:10
UPDATE Înalta Curte, decizie finală. Liviu Dragnea rămâne după gratii
Sursa foto: DIANA OROS

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Judecătorii instanței supreme au respins ca nefondat recursul în casație formulat de fostul lider PSD în dosarul în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

Stire initiala Înalta Curte ar putea lua marţi o decizie în dosarul în care fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus un recurs în casaţie, prin care cere să îi fie anulată sentinţa prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul ''DGASPC Teleorman''.

Dezbaterile pe solicitarea fostului lider al PSD au avut loc marţea trecută, însă completul de judecată a decis să amâne decizia pentru 21 ianuarie, motivul invocat fiind că magistraţii au nevoie de timp pentru a delibera.

În sala de judecată, Dragnea a declarat că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

"Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea", le-a spus Dragnea magistraţilor.

Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a explicat că fapta de care este acuzat fostul lider al PSD nu este prevăzută de legea penală, făcând trimitere la prevederi din Codul muncii, cu referire la modul în care Floarea Alesu ar fi trebuit să le sancţioneze pe cele două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, despre care DNA a susţinut că lucrau de fapt la PSD Teleorman.

Fostul lider social-democrat a contestat condamnarea prin introducerea a două căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. Pe 10 decembrie 2019, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare, iar recursul s-a judecat marţea trecută.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

 AGERPRES

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea recurs in casatie