x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șmecherii de doi lei ale Secției procurori din CSM pentru salvarea Codruței Kovesi

Șmecherii de doi lei ale Secției procurori din CSM pentru salvarea Codruței Kovesi

de Dan Constantin    |    13 Oct 2017   •   16:42
Șmecherii de doi lei ale Secției procurori din CSM pentru salvarea Codruței Kovesi

Raportul controlului Inspecției Judiciare la DNA a intrat în faza ,,tocării” în filtrele puse de sistem pentru salvarea Codruței Kovesi de consecințele unor concluzii nefavorabile.

Etapa decredibilizării comisiei prin declanșarea unei explozii în cadrul echipei și provocarea de disensiuni a fost depășită, rezultând un raport de 570 de pagini însușit parțial de fiecare dintre cele două ,,aripi”.

Raportul IJ a fost trimis spre analiză la CSM, Secția procurori urmând să se pronunțe prima asupra lucrării, urmând apoi dezbaterea în plen.
Secția procurori a anunțat un calendar al dezbaterii raportului,inițial difuzat cu numele celor invitați.La redifuzare și modificarea calendarului audierilor dispar numele celor invitați, întâmplător, și cel al șefei DNA.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a exprimat dorința firească de a participa la TOATE audierile.

Ce face secția procurori, cu bună știință, pentru a o ascunde de posibilele întrebări ale ministrului pe procurorul inspector Elena Rădescu, autoarea sciziunii în echipa de control și șefa aripii ,,sistemului”? Se pretează la o șmecherie de doi lei, bazată pe o cererea a Elenei Rădescu de a fi audiată joi,12 octombrie, motivată de o plecare în concediu.MIERCURI , 11 octombrie,după amiază, la ora 16.08 CSM trimite pe fax ministrului Toader, planificarea de audiere de a doua zi. Fax-ul ajunge la Ministerul Justiției în momentul când ministrul se afla în drum spre Bruxelles, pentru a participa JOI 12 octombrie la reuniunea JAI. 

 Rădescu a fost audiată în anonimat, fără prezența ministrului și a spus secției procurori ce chinuiți și umiliți au fost supușii Codruței Kovesi în timpul controlului, de i-a luat plânsul!

×