x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina"

Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina"

13 Mar 2018   •   17:20
Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina"

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost achitat marţi, de magistraţii Tribunalului Braşov, în dosarul "Motorina", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Braşov, judecătoarea Gabriela Ciolacu. Hotărârea nu este definitivă, Sorin Blejnar fiind acuzat în acest dosar de două infracţiuni: sprijinire de grup infracţional şi evaziune fiscală, potrivit sursei citate.

 

Fostul şef al ANAF a fost cercetat în legătură cu fapte de evaziune fiscală cu produse petroliere care ar fi generat prejudiciu de peste 21 de milioane de lei la bugetul de stat.

Procesul a început la Tribunalul Braşov în anul 2012, în acest dosar mai fiind fost trimise în judecată 17 persoane fizice şi juridice, doi şefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, în cauză fiind cercetat şi Codruţ Marta, fost consilier al lui Blejnar.

Potrivit procurorilor DIICOT Braşov, o grupare infracţională constituită de cetăţeni români, unguri şi italieni ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină comercializate pe piaţa internă, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină.

Gruparea infracţională achiziţiona motorina în regim suspensiv de la plata accizelor, declarând că aceasta va fi livrată intracomunitar în Polonia, însă de fapt cantităţile de combustibili erau revândute prin staţiile de distribuţie de carburanţi din România sau direct către utilizatori finali, spun procurorii DIICOT.

Conform procurorilor, grupul infracţional ar fi fost sprijinit de factori de decizie de la ANAF şi Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, care nu au dispus efectuarea de controale adecvate la firmele prin care erau derulate operaţiunile ilegale cu motorină. AGERPRES

×