x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader, precizări despre modificările din Justiţie

Tudorel Toader, precizări despre modificările din Justiţie

19 Feb 2019   •   17:50
Tudorel Toader, precizări despre modificările din Justiţie

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit, marți, despre modificările din Justiție. Toader a vorbit despre proiectul ordonanței de urgență privind procedura de selecție a procurorului european din partea României.

„Două OUG, le voi prezenta în sinteză. Prima OUG se referă la unele măsuri pentru punerea în aplicare a unor forme de consilidare a Consiliului European. OUG nu se referă la procurorul șef european. În privința sa există o altă procedură, un alt regulament. România trebuie să desemneze trei candidați pentru funcția de procuror european. Trebuie să trimitem propunerile la Bruxelles până pe 31 martie. Va fi ales un procuror, la MJ se va efectua procedura de selecție și nu la CSM sau în altă parte.Poate candida un procuror dar și un judecător.

Deci procurorul european poate fi un actual procuror sau judecător. Va fi inclus în lista de trei și unul va fi selectat. Cel care va câștigă se va suspendă, iar după încetarea mandatului se va întoarce în funcția deținută în prezent. Vom selecta și un procuror european delegat care își va desfășura activitatea în România. El nu se va suspendă, își va desfășura activitatea aici, acasă, va rămâne în continuare procuror, dar va soluționa cu prioritate cauze ale Parchetului European”, a spus Tudorel Toader. 

ANTENA 3

 

×
Subiecte în articol: tudorel toader