x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Olt: Noi suspiciuni de pestă porcină africană la Cilieni şi Ianca

Alertă în Olt: Noi suspiciuni de pestă porcină africană la Cilieni şi Ianca

19 Iul 2019   •   17:19
Alertă în Olt: Noi suspiciuni de pestă porcină africană la Cilieni şi Ianca

Noi suspiciuni de pestă porcină africană (PPA) au fost semnalate în localităţile Cilieni şi Ianca din judeţul Olt, unde sunt deja şapte focare de boală şi sute de porci au fost eliminaţi, au informat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

Noile suspiciuni de PPA au fost notificate într-o exploataţie din Cilieni, localitate în care este în derulare acţiunea de eliminare a tuturor porcilor, precum şi la o anexă a unei stâne din extravilanul comunei Ianca, după ce probele analizate la DSVSA Olt au indicat prezenţa bolii.

Probele au fost trimise vineri la IDSA Bucureşti pentru confirmare, iar din anexa stânei din Ianca au fost eliminaţi toţi porcii şi a fost făcută dezinfecţie. La începutul acestei săptămâni a fost confirmat un focar de PPA la Ianca, tot la o stână din zona extravilană a comunei.

DSVSA Olt a mai informat vineri că în localitatea Cilieni, unde sunt confirmate şapte focare de boală şi pentru o suspiciune este aşteptată confirmarea de la IDSA, echipe de medici veterinari continuă acţiunea de eliminare a tuturor porcilor, ecarisare şi dezinfecţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina africana olt