x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Navă cu 70 de migranți din orientul mijlociu, interceptată de poliția de frontieră constănțeană

Navă cu 70 de migranți din orientul mijlociu, interceptată de poliția de frontieră constănțeană

13 Aug 2017   •   14:10
Navă cu 70 de migranți din orientul mijlociu, interceptată de poliția de frontieră constănțeană

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, în această dimineață, o navă cu migranți, în apropiere de coasta Mangaliei. Ambarcațiunea a fost adusă la mal, iar migranții, proveniți cel mai probabil din Orientul Mijlociu, au fost preluați de Garda de Coastă. Din primele informații, pe ambarcațiune se aflau în jur de 70 de persoane.

Reprezentanții Gărzii de Coastă spun că, în jurul orei 7,00, au interceptat o ambarcațiune suspectată de migrație ilegală, sub pavilion tucesc, la bordul căreia se aflau 69 de persoane din Irak și doi facilitatori.

Ambarcațiunea era la aproximativ 10 mile marine est de localitatea Mangalia, la frontiera maritimă, care se îndrepta spre țărmul României. Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o navă a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte. Nava şi-a continuat drumul și s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranţi. Drept urmare, nava Gărzii de Coastă a intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia. Din primele verificări a reieşit faptul că nava în cauză era condusă de doi bărbați, un cetățean bulgar și un cipriot, iar la bordul ei se aflau 69 de persoane din Irak, din care 30 bărbați, zece femei și 29 de minori.

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

O femeie de la bordul navei a fost transportată la spital din cauza unei afecțiuni pulmonare.

Sursa: replicaonline.ro

×