x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O stradă din Suceava va purta numele Tamarei Buciuceanu

O stradă din Suceava va purta numele Tamarei Buciuceanu

23 Oct 2019   •   14:56
O stradă din Suceava va purta numele Tamarei Buciuceanu

O stradă din municipiul Suceava va purta numele actriţei Tamara Buciuceanu Botez, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a spus că decizia a fost luată ''în semn de recunoştinţă'' pentru personalitatea celebrei actriţe, care a locuit în municipiul Suceava şi al cărei "Cetăţean de onoare" este de 21 de ani.

"Avem două străzi cărora trebuie să le dăm nume, în cartierul Dealul Mănăstirii, realizat pentru tineri, la ieşirea din Suceava spre Botoşani, încât una din străzi va purta numele acestei îndrăgite artiste, iar cealaltă, a marelui chirurg Vasile Andriu", a spus Lungu.

Născută în 1929 la Tighina (Republica Moldova), Tamara Buciuceanu-Botez s- născut în 1929 la Tighina-Republica Moldova, a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în 1952, după ce îşi începuse studiile de actorie în 1948 la Institutul de Teatru "Vasile Alecsandri" din Iaşi.

Înainte de a ajunge la Iaşi, Tamara Buciuceanu Botez a locuit în Suceava, acolo unde tatăl ei a fost profesor la Liceul "Ştefan cel Mare", unde a învăţat şi Tamara, iar în 1998 i s-a oferit, în semn de preţuire i-a fost decernat titlul de "Cetăţean de onoare" al municipiului, împreună cu o medalie omagială cu efigia Cetăţii de Scaun.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: suceava tamara buciuceanu botez