x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ploile au făcut prăpăd în județul Timiș

Ploile au făcut prăpăd în județul Timiș

20 Iul 2018   •   13:51
Ploile au făcut prăpăd în județul Timiș

Peste 100 de case și curți au fost inundate, de aseară până azi dimineață, în județul Timiș, în urma ploilor abundente. Cea mai afectată a fost comuna Bichigi, unde 50 de gospodării au fost lovite de șuvoaie.

În Traian Vuia au fost 45, iar în Răchiota, 19. De asemenea, au fost afectate și Timișoara (strada Mihail Kogălniceanu) și Făget, localități precum Ohaba Lungă, Ierșnic sau Dumbrava. În toate aceste zone, au intervenit pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Banat” al județului Timiș.

A fost o adevărată desfășurare de forțe pe tot parcursul nopții, pompierii fiind solicitați în peste 40 de cazuri. Aceștia s-au deplasat în localitățile cu probleme cu motopompe, autospeciale de intervenții sau electropompe. Potrivit reprezentanților ISU, ”momentan, nu mai există pericol de inundare și al altor gospodării, iar situația din localitățile afectate începe să revină la starea de normalitate.

Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia”, se arată într-un comunicat al inspectoratului.
 

×