x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Iașiului împarte 10.000 de lopeți

Primăria Iașiului împarte 10.000 de lopeți

11 Ian 2019   •   21:30
Primăria Iașiului împarte 10.000 de lopeți

Reprezentanţii municipalităţii ieşene au anunţat că pentru a veni în ajutorul locuitorilor, asociaţiilor de proprietari sau agenţilor economici şi altor instituţii publice pune la dispoziţia acestora, în mod gratuit, lopeţi cu care să deszăpezească trotuarele şi căile de acces.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Dan Postolea, a declarat că au fost achiziţionate 10.000 de lopeţi care vor fi împărţite cetăţenilor.

Potrivit sursei citate, achiziţia este făcută în două loturi, primele 7.000 de lopeţi fiind deja în depozitele SC Servicii Publice SA.

"Distribuirea acestora, inclusiv către asociaţiile de proprietari, a început astăzi la cele cinci centre de cartier ale Primăriei, unde au fost trimise, pentru început, câte 500 de lopeţi. Lopeţile sunt împărţite pe baza unui proces verbal de predare-primire prin care beneficiarii se obligă să le utilizeze doar pe raza municipiului Iaşi, iar după încheierea programului de deszăpezire să le returneze centrului de cartier. În cazul în care unealta va suferi, în urma folosirii, anumite deteriorări, aceasta va fi returnată în această stare. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local, proprietarii, administratorii şi chiriaşii imobilelor sunt obligaţi să întreţină curăţenia pe trotuarele şi spaţiile verzi aferente imobilelor şi locurile de parcare pe care le deţine sau le folosesc, să cureţe zăpada şi gheaţa, imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa, de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau administrează", a declarat Dan Postolea.

Potrivit acestuia, direcţiile şi societăţile comerciale ale municipalităţii sunt mobilizate cu toate utilajele şi echipele pentru a combate efectele negative ale ninsorii, însă implicarea civică este deosebit de importantă pentru ca oraşul să rămână funcţional.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: 10.000 lopeți iasi primarie deszapezire