x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei cadre medicale și 13 pacienți de la Spitalul din Buzău, infectați COVID

Trei cadre medicale și 13 pacienți de la Spitalul din Buzău, infectați COVID

27 Mai 2020   •   13:48
Trei cadre medicale și 13 pacienți de la Spitalul din Buzău, infectați COVID
Sursa foto: Captura Antena 3

Trei asistenți medicali din secția Medicină Internă a Spitalului Județean Buzău și 13 pacienți sunt infectați cu noul coronavirus, au transmis, miercuri, reprezentanții unității medicale. Cei 13 pacienți au fost internați la Spitalul din Râmnicu Sărat, iar secția își suspendă temporar activitatea.

Spitalul din Buzău a transmis, miercuri, că dintre cei 13 pacienți confirmați cu noul coronavirus, șapte sunt la a doua testare.

„Trei cadre medicale (asistenți medicali) din secția Medicină Internă au ieșit pozitive și sunt asimptomatice. De asemenea, 13 pacienți internați în secția Medicină Internă au ieșit pozitivi. Dintre aceștia, șapte sunt la a doua testare iar 6 sunt la prima testare”, arată reprezentanții Spitalului.

Aceștia, împreună cu DSP Buzău au decis internarea pacienților pozitivi la Spitalul Râmnicu Sărat, transferarea pacienților rămași în secție și negativi la testare, în funcție de gravitate, în secția de Boli Infecțioase sau în ATI și externarea pacienților din secția Diabet, Boli și Nutriție, care se află pe același nivel cu secția Boli Interne.

Secția de Diabet, Boli și Nutriție precum și cea de Interne vor fi din nou dezinfectate, manevră care va fi repetată trei zile consecutiv, în paralel cu prelucrarea sanitară a secției, iar în această perioadă secția are activitatea suspendată.

De asemenea, personalul de serviciu va fi în izolare la domiciliu.

Cadrele medii și infirmierele din tura de rezervă a secției de Boli Interne vor asigura continuitatea activității medicale, iar medicii vor putea lucra în echipament de protecție.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cadre medicale COVID