x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat a decedat şi o femeie a ajuns la spital după ce au fost loviţi de trăsnet la Obârşia Cloşani

Un bărbat a decedat şi o femeie a ajuns la spital după ce au fost loviţi de trăsnet la Obârşia Cloşani

14 Iun 2018   •   17:59
Un bărbat a decedat şi o femeie a ajuns la spital după ce au fost loviţi de trăsnet la Obârşia Cloşani

Un bărbat în vârstă de 78 de ani a decedat şi o femeie de 66 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce au fost loviţi de trăsnet, miercuri seara, în localitatea Obârşia Cloşani, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi într-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase, pe timpul instituirii codului meteorologic portocaliu, la nivelul judeţului Mehedinţi, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical unor persoane lovite de trăsnet, în localitatea Obârşia Cloşani. 

"La sosirea echipajelor medicale SMURD şi SAJ, cele două persoane se aflau în stare de inconştienţă - bărbatul în vârstă de circa 78 ani nu prezenta semne vitale, însă la femeia în vârstă de circa 66 ani, semnele vitale erau prezente. Celor două victime li s-au efectuat manevre de resuscitare, femeia fiind transportată la spitalul din Baia de Aramă, în stare gravă. Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat", se precizează în comunicatul ISU Mehedinţi. 

Aceeaşi sursă afirmă că, în urma precipitaţiilor abundente căzute miercuri seara, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru evacuarea apei din cinci gospodării - două curţi şi un beci, în oraşul Strehaia şi două beciuri în localitatea Oprişor. 

De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru înlăturarea a patru copaci, doi dintre ei căzuţi pe firele de electricitate în localităţile Comanda şi Tâmna, unde au acţionat SVSU Strehaia şi operatorul de distribuţie a energiei electrice, alţi doi căzuţi pe carosabil în localităţile Cioroboreni şi Tismana, carosabilul fiind degajat de SVSU Jiana, respectiv SVSU Strehaia. 

"Au fost avariate cinci linii de distribuţie a energiei electrice de medie tensiune (Husnicioara - Prunişor; Vânju Mare - Banoviţa; Cujmir - Cujmir; Cujmir - Complex Gruia, Cujmir - Dârvari ) fiind afectaţi 2.600 de consumatori din localităţile: Husnicioara, Rogova, Vânjuleţ, Poroina, Livezile, Vrata, Jiana (Dănceu), Dârvari. La ora 6,00, avariile au fost remediate, alte două LEA ( Strehaia - Prunişor şi Motru - Baia de Aramă) fiind afectate, peste 2.500 de abonaţi rămânând fără curent electric în localităţile Pavăţ, Boceni, Runcu, Şovarna, Bala, Sărdăneşti", se mai arată în comunicatul de presă. 

Pe DJ 671A între localităţile Şovarna şi Rudina - drum neasfaltat şi neamenajat cu rigole, s-a produs o surpare a drumului pe circa 4 metri lungime şi un metru lăţime, circulaţia rutieră desfăşurându-se alternativ pe un singur sens, fiind semnalizată corespunzător. 

Pe toate râurile interioare din judeţ, cotele înregistrate au valori sub cotele de atenţie. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: loviti de trasnet Obârşia Cloşani