x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadele pot organiza evenimente cu public, în aer liber

Ambasadele pot organiza evenimente cu public, în aer liber

01 Iul 2020   •   21:30
Ambasadele pot organiza evenimente cu public, în aer liber

Ambasadele pot organiza evenimente cu public în aer liber, fără limitarea numărului de persoane participante, se arată în cea mai recentă hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Hotărârea Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă din 29 iunie prevede mai multe măsuri care se aplică începând de miercuri.

Aceasta prevede, printre altele, instituirea sancțiunii de suspendare a autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și a evenimentelor în care regulile de siguranță sanitară nu sunt respectate, dar și permiterea organizării și desfășurării antrenamentelor și cantonamentelor colective, în grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori.

De asemenea, sunt permise cursurile de instruire și workshop-urile pentru adulți, cu participarea a cel mult 20 persoane şi cu respectarea regulilor dedistanțare fizică, dar și activitățile specifice din domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice desfășurate în aer liber, cu participarea a maxim 200 persoane și sub supravegherea unui medic epidemiolog.

Totodată, documentul prevede „permiterea organizării și desfășurării activităților specifice din domeniul diplomatic, la sediile ambasadelor, organizate în aer liber astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană participantă și respectarea regulilor de protecție sanitară”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ambasade evenimente