x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carmen Dan: Gradul de soluţionare a infracţiunilor de omor a fost de 98,7% în 2018

Carmen Dan: Gradul de soluţionare a infracţiunilor de omor a fost de 98,7% în 2018

19 Apr 2019   •   11:34
Carmen Dan: Gradul de soluţionare a infracţiunilor de omor a fost de 98,7% în 2018

Gradul de soluţionare a infracţiunilor de omor a fost de 98,7% în 2018, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la şedinţa de evaluare a activităţii pe anul trecut.

"În ceea ce priveşte creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, 2018 a fost al şaptelea an consecutiv în care înregistrăm scăderi în ceea ce priveşte infracţiunile comise şi sesizate. De asemenea, în ceea ce priveşte combaterea infracţiunilor grave, săvârşite cu violenţă, acestea se situează la un nivel asemănător cu anul anterior, dar aş vrea să precizez că gradul de soluţionare a infracţiunilor de omor este de 98,7%. Mai mult de 70% dintre infracţiuni au fost constatate în flagrant, ceea ce ne arată că poliţiştii şi jandarmii au fost pe străzi la locul şi momentul potrivit, acolo unde a fost nevoie de ei", a afirmat Dan.

Ea a adăugat că infracţiunile stradale, inclusiv cele de tâlhărie, au scăzut în 2018 cu peste 12% faţă de 2017.

"În ceea ce priveşte siguranţa rutieră, accidentele grave şi decesele rezultate în urma evenimentelor rutiere au fost mai puţine decât în anul 2017, dar numărul vieţilor pierdute în accidente rutiere rămâne în continuare mare", a precizat ministrul de Interne. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Carmen Dan