x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilier saltat pentru coruptie

Consilier saltat pentru coruptie

03 Mar 2004   •   00:00

Un consilier pentru integrare din cadrul Ministerului Integrarii Europene a fost retinut ieri de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta.

Potrivit anchetatorilor, Georgeta Marineata, fost sef al Serviciului Plati in Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, ar fi contactat, printr-un apropiat, pe asociatii unei firme specializate in producerea de mic mobilier si le-a cerut bani promitandu-le in schimb finantare nerambursabila. Marineata ar fi cerut 11.000 de euro, garantand in schimbul spagii ca, prin relatiile personale din minister, va determina admiterea unui proiect al firmei pentru o finantare de 100.000 de euro din programul PHARE 2001, pentru intreprinderile mici si mijlocii.

PROTEJATA. Potrivit procurorilor, inculpata ar fi garantat ca, dupa ce proiectul va fi selectat si finantat din bani europeni, va avea personal grija si de platirea firmei cu prioritate. In afara banilor, Marineata a obtinut gratuit si un sejur la Eforie Nord, in august 2003. Proiectul a fost insa respins de Agentia Nationala de Dezvoltare, iar consilierul, care primise deja 6.000 de euro din spaga, a promis comerciantilor ca va interveni personal pentru admiterea unei contestatii. Ea a facut si demersuri in acest sens, dar fara nici un rezultat. Potrivit procurorilor, conducerea Ministerului Integrarii, desi aflase despre faptele de coruptie, a demarat doar o cercetare administrativa si a sanctionat-o pe Marineata doar cu reducerea salariului cu 15% pentru 3 luni, in loc sa sesizeze PNA.
( MIRUNA PASA )

×
Subiecte în articol: observator