x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DJ la psihiatrie

DJ la psihiatrie

30 Mar 2004   •   00:00

Jurnalistul Alin Farcas, de la postul de Radio Mix FM din Bucuresti, a fost sanctionat, ieri, de catre Politia Capitalei, cu un avertisment, conform Legii pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

Dj-ul anunta duminica seara, in transmisiune directa, ca isi va lua viata daca nu-si va primi salariile restante, din luna iunie anul trecut, si libertatea de exprimare. Catarat la balconul cladirii unde postul de radio isi are sediul, Alin a protestat timp de trei ore, adunand in fata imobilului zeci de oameni, camere de luat vederi, reporteri, politie, pompieri si o masina a Salvarii.

Scapat de plangere penala

Contactat telefonic, directorul postului Mix FM, Andi Lazescu, a declarat ca nu va depune plangere penala impotriva lui Alin Farcas. „Nu asa se rezolva lucrurile. Momentan suntem sub impresia evenimentului, dar conducerea va discuta in cel mai scurt timp daca Farcas va mai ramane angajatul postului sau nu", a precizat el. In timpul transmisiei, Farcas a pomenit numele Presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu. Intr-un comunicat de presa, Cancescu se absolva de orice raspundere si spune ca, de un an de zile, nu mai este administratorul trustului Mix FM, pozitia sa actuala fiind cea de actionar. „Trustul de presa isi plateste angajatii la zi si isi achita obligatiile catre stat (…). Realizatorul de emisiuni Alin Farcas nu este angajatul Mix Media Group, el fiind unul dintre colaboratorii firmei lui Andi Lazarescu, directorul general al Mix FM Bucuresti".

Control la Radio Mix

La ora inchiderii editiei, o echipa de la Inspectia muncii se afla la sediul Radio Mix pentru a lua declaratii de la angajati, pentru a verifica statele de plata si formele de angajare ale acestora. „Se pare ca foarte multi sunt angajati prin contracte pentru drepturi de autor. Nu prea este in regula. Vom verifica daca acele persoane sunt apte pentru astfel de contracte, pentru ca nu dai la oricine drepturi de autor", a explicat inspectorul Mihai Grosu. El a adaugat ca, in cazul in care vor exista neregului, postul risca sa fie amendat, conform Codului Muncii, cu o suma intre 20 si 50 de milioane de lei. Inspectia va fi finalizata cel tarziu maine. Evaluare psihica de buna voie La dorinta sa, Alin Farcas a fost supus luni seara unei evaluari psihice. „Nu a fost una totala, deoarece necesita internare. In urma discutiei cu psihiatrul, concluzia a fost ca totul este OK cu mine", a spus Alin. El a precizat ca, in functie de sfatul avocatului sau, se va interna, sau nu, pentru o examinare totala. Jurnalistul nu intentioneaza sa-si ceara scuze public pentru limbajul vulgar folosit in timpul transmisiei, pentru ca „mi se pare unul cat se poate de normal in situatia in care eram".


IOANA MOLDOVEANU
×
Subiecte în articol: observator