x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Examene - Admiterea la facultati nu se modifica

Examene - Admiterea la facultati nu se modifica

16 Feb 2005   •   00:00

Elevii claselor a XII-a, care in aceasta vara vor sustine admiterea la facultati, nu trebuie sa-si faca griji in ceea ce priveste metodologia examenului. Ministrul Mircea Miclea a declarat ca aceste concursuri vor ramane deocamdata neschimbate.


OANA ANTONESCU

PE LOC. Miclea nu recurge inca la schimbari radicale
Noile reglementari adoptate de Guvern in ceea ce priveste ciclul de studii universitare nu vor influenta cu nimic examenele de admitere la facultate din vara, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea. Astfel, disciplinele de admitere, manualele pentru examen si metodologiile de organizare a concursurilor vor ramane ca si pana acum. Examenele de admitere se vor sustine la disciplinele anuntate de universitati, iar repartizarea locurilor va fi facuta pe domenii de licenta si nu pe specializari, a mai spus ministrul Educatiei. Absolventul isi va alege o specializare, iar la terminarea facultatii va primi un supliment de diploma care va face posibila recunoasterea diplomelor romanesti la nivelul spatiului european. Pana la sfarsitul acestei saptamani, universitatile de stat vor primi ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, prin care se aproba numarul de locuri subventionate de la buget ce va fi acordat fiecarei facultati.

PREUNIVERSITAR. In ceea ce priveste invatamantul preuniversitar, regulile se vor schimba incepand chiar din toamna, anunta directorul general pentru invatamant preuniversitar, Liliana Preoteasa. In noul regulament vor fi prevazute noile structuri ale unitatilor scolare (Consiliul Scolar, Consiliul de Administratie), dar si modalitatile prin care elevul poate contesta nota acordata de profesor. Impreuna cu corpul de control al ministrului Miclea, Liliana Preoteasa isi propune ca prin acest regulament sa descurajeze sistemul meditatiilor.

×
Subiecte în articol: observator