x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul va aproba o ordonanţă privind Programul de investiţii în domeniul culturii

Guvernul va aproba o ordonanţă privind Programul de investiţii în domeniul culturii

19 Iul 2018   •   12:12
Guvernul va aproba o ordonanţă privind Programul de investiţii în domeniul culturii

Guvernul va adopta în şedinţa de astăzi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind aprobarea Programului de investiţii în domeniul culturii, precum şi pentru modificarea unor acte normative. 

Conform unei informări a Executivului, un alt proiect de ordonanţă de urgenţă aflat pe ordinea de zi a reuniunii guvernamentale vizează modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul protecţiei mediului şi al regimului străinilor. 

Executivul urmează să adopte şi un proiect de lege pentru stabilirea cadrului legal, instituţional şi procedural necesar aplicării Deciziei nr. 406/2009/CE privind partajarea efortului statelor membre de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, astfel încât să respecte angajamentele comunităţii prin limitarea creşterii emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2020. 

Totodată, în cadrul şedinţei de Guvern de joi va fi prezentat în primă lectură un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fundamentare pentru autostrada Ploieşti - Braşov. 

Guvernul ar urma să aprobe memorandumul "Progresul înregistrat în privinţa punerii în aplicare a Memorandumului nr. 4284/14.03.2018 cu tema: Stabilirea unui mecanism de creştere a competitivităţii companiilor deţinute majoritar sau integral de stat prin intermediul procedurilor de achiziţie publică". 

Nu în ultimul rând, în şedinţa Executivului va fi prezentată o Notă privind Planul anual de lucru al Guvernului, iulie - decembrie 2018. AGERPRES

×