x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății, despre cazul copilului în moarte cerebrală de la Vâlcea: Cine a greșit, va plăti

Ministrul Sănătății, despre cazul copilului în moarte cerebrală de la Vâlcea: Cine a greșit, va plăti

12 Ian 2019   •   17:34
Ministrul Sănătății, despre cazul copilului în moarte cerebrală de la Vâlcea: Cine a greșit, va plăti
Sursa foto: Karina Knapek

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat sâmbătă că cine este vinovat de situaţia în care se află copilul de la Vâlcea, ajuns în moarte cerebrală la Bucureşti, "cu siguranţă va plăti".
"În primul rând, în calitate de mamă, aş dori să îmi cer scuze faţă de ei (părinţii copilului - n.r.) şi faţă de suferinţa lor din acest moment. Am avut o discuţie cu părinţii băieţelului şi cu bunicul în cursul zilei de ieri şi i-am asigurat că îmi voi da tot concursul pentru a putea afla adevărul şi îi asigur încă o dată de acest lucru. Direcţia de Sănătate Publică, inspectorii au făcut deja primele cercetări acolo (la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea - n.r.), părinţii copilului ne-au pus la dispoziţie nişte înscrisuri. Pe de altă parte, am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea care îşi va da, de asemenea, tot concursul pentru clarificarea acestei situaţii. Am luat legătura cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a putea trimite şi de acolo Corpul de control, pentru a putea vedea exact ce s-a întâmplat. Iar dacă din punct de vedere al actului medical se constată inadvertenţe, din punctul nostru de vedere urmează plângerea penală. Pe de altă parte, părinţii pot să depună sesizare la Colegiul Medicilor pentru eventualele acuzaţii de malpraxis, acuzaţii pe care noi nu suntem în măsură să le cercetăm", a precizat Sorina Pintea, într-o intervenţie telefonică.
Ea a spus că trebuie ascultată şi partea cealaltă, "dar cine este vinovat cu siguranţă va plăti".
Sâmbătă, peste 70 de persoane au protestat în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, pentru a le cere atât medicilor de la Pediatrie, cât şi conducerii unităţii spitaliceşti să răspundă pentru copilul de un an, internat o zi, care a ajuns în moarte cerebrală la Bucureşti. Printre cei prezenţi în faţa Spitalului Judeţean s-au aflat şi bunicii micuţului, aceştia acuzându-i pe medicii de la Secţia de Pediatrie de malpraxis.
Copilul, în vârstă de un an şi o lună, a fost internat pe 3 ianuarie, la Pediatrie, cu febră, iar pe 4 ianuarie medicii din Vâlcea au decis să îl transfere la un spital din Bucureşti pentru că starea lui s-a înrăutăţit. Pe drum, la Piteşti, micuţul a intrat însă în stop cardio-respirator, ajungând la Bucureşti decerebrat, şansele de a rămâne în viaţă fiind foarte mici. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorina pintea