x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moţiune: PSD-ALDE, abuz de încredere

Moţiune: PSD-ALDE, abuz de încredere

12 Iun 2019   •   15:29
Moţiune: PSD-ALDE, abuz de încredere

Moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot" a fost depusă miercuri,  în plenul Parlamentului.

Documentul a fost semnat de 173 de parlamentari PNL, USR, PMP şi UDMR şi neafiliaţi, iar pentru a fi adoptată este nevoie de 233 de voturi favorabile.

În textul moţiunii se arată că România are nevoie urgentă de un guvern cu o viziune proeuropeană, cu maximum 15 ministere, nu cu 27, orientat către priorităţile de dezvoltare a ţării: educaţia, sănătatea, investiţiile publice şi atragerea fondurilor europene.

Semnatarii moţiunii de cenzură atrag atenţia că "viitorul guvern are obligaţia să-şi dea tot concursul pentru implementarea unui sistem de vot modern şi actual care să permită în mod efectiv fiecărui cetăţean român aflat în străinătate să voteze".

Parlamentarii Opoziţiei subliniază că pe 26 mai "românii au votat într-un mod covârşitor cea mai legitimă moţiune de cenzură împotriva celei mai toxice guvernări din ultimii 30 de ani". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu