x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

15 Feb 2005   •   00:00

16 februarie 2005

Bolnavii de la Socola, filmati

Bolnavii internati la Spitalul de Psihiatrie "Socola" din Iasi sunt urmariti 24 de ore din 24 cu ajutorul a 40 de camere video. Spitalul de psihiatrie din Iasi este singura unitate de profil din tara care a aplicat un astfel de sistem de monitorizare a pacientilor. (Mirela Cimpoi)

Arad - Autocar cu "capsunari", rasturnat in sant

Un autocar in care se aflau 71 de romani care mergeau la munca in Spania, majoritatea femei, s-a rasturnat ieri-dimineata intr-un sant, in judetul Arad, in timp ce circula spre granita cu Ungaria. Doua persoane au fost ranite mai grav, iar alte sase au fost accidentate usor. Autocarul a derapat din cauza poleiului si a suferit avarii importante, fiind necesare echipe de descarcerare. Soferul autocarului a declarat ca accidentul s-a produs pentru ca a incercat sa evite un microbuz care ii venea din fata, dar politistii sustin ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum alunecos.

Brasov - Fotbalist injunghiat pentru o sticla de vin

Fotbalistul Constantin Doicaru, jucator la divizionara B Industria Sarmei Campia Turzii, a fost injunghiat luni seara, intr-un tren care stationa in Gara Brasov, pentru ca nu a vrut sa-i cumpere agresorului o sticla cu vin in vagonul restaurant, transmite Mediafax. Starea fotbalistului a fost stabilizata la spital, unde va ramane cateva zile. "M-a injunghiat. Nu stiu cum il cheama pe cel care a facut asta. A vrut sa-i dau o sticla de vin, iar eu am refuzat", a spus Doicaru. Agresorul a fost retinut imediat si risca pana la 12 ani de inchisoare.

Raport - Padurarii si-au luat cravate de miliarde de lei

Regia Nationala a Padurilor a achizitionat la sfarsitul anului 2004 mii de cravate si ace de cravata, in valoare de zeci de miliarde de lei, a declarat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur (foto), in urma verificarii cheltuielilor efectuate de RNP. "La sfarsitul anului au comandat, de ordinul miilor, cravate cu cinci milioane de lei bucata si ace de cravata cu doua milioane de lei bucata, care au fost date drept suveniruri", a spus Flutur, citat de Mediafax. Actuala conducere a Regiei a confirmat recent ca anul trecut s-au cheltuit 50 de miliarde de lei pentru achizitionarea a 900.000 de cartuse de vanatoare.

Aiud - Poluare accidentala cu vapori de amoniac

O poluare accidentala cu amoniac s-a produs luni seara in municipiul Aiud, din cauza fisurarii instalatiei frigorifice de la o fosta fabrica de bere. Mai multe locuintele din zona au fost evacuate pentru a fi evitate intoxicatii in randul populatiei, iar doua persoane au fost spitalizate. Pompierii au intervenit cu perdele de apa, pentru a inlatura pericolul producerii unei explozii. Potrivit comisarului-sef al Garzii Nationale de Mediu Alba, Emilia Timis, poluarea s-a produs "datorita temperaturilor deosebit de scazute din ultima perioada". (Lucian Dobrater)

Copii prin posta - Amenda de 20 milioane lei pentru Global Medrom SRL

Deficiente in gestionarea deseurilor cu potential infectios, in sterilizare si lipsa dezinfectantului pentru instrumentar au fost neregulile pentru care inspectori sanitari au amendat, ieri, cu 20 de milioane lei, firma Global Medrom SRL. Firma amintita este la baza scandalului izbucnit in legatura cu exportul de ovule fecundate.

Autosesizare - Fertilizarea in vitro, in ancheta

Politistii de la Crima Organizata din cadrul Politiei Romane s-au autosesizat in cazul scandalului legat de fertilizarea in vitro a unor ovule prelevate de la donatoare romance si apoi trimise unor clienti din strainatate. Dosarul a fost trimis spre cercetare procurorilor de la Parchetul General. Anchetatorii vor verifica daca exista incalcari ale legii privind prelevarea si transplantul de tesuturi si organe umane. Societatea vizata este Global Medrom SRL.

Agricultura - Directorul SAPARD a demisionat

Dan Gherghelas a fost numit director general interimar la Agentia SAPARD, dupa ce Gheorghita Corbu a renuntat la sefia institutiei, a anuntat ieri Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii (MAPDR). "Fostul director a cerut transferul la Biroul Regional Constanta, invocand motive personale", a spus Flutur. Dan Gherghelas a ocupat pana acum postul de director general adjunct la departamentul de plati-proiecte al institutiei. Si secretarul general al MAPDR, Constantin Ilie Aprodu, s-a retras, de asemenea, din functie. (Florina Zainescu)
×
Subiecte în articol: observator