x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii, loviți de Codul Rutier italian

Românii, loviți de Codul Rutier italian

10 Dec 2018   •   08:58
Românii, loviți de Codul Rutier italian

Românii din Italia au scris pe rețelele de socializare sute de mesaje, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de modificările Codului Rutier italian,ce interzice persoanelor cu rezidenţa în Italia să circule mai mult de 60 de zile cu o maşină înmatriculată în străinătate.

Postările se referă la modificările aduse articolului 93 din Codul Rutier italian, care interzic persoanelor cu rezidenţă în Italia să circule mai mult de şaizeci de zile cu un vehicul înmatriculat în altă ţară. În acest context, presa din Peninsulă a relatat cazuri în care şoferi având maşini cu numere de înmatriculare româneşti au fost opriţi de poliţie şi amendaţi. „Cred că e un abuz grosolan... practic majoritatea celor ce conduc o mașină îmatriculată în România nu sunt proprietari și dispun de un contract de comodat, făcut la un notar... deci autoritățile italiene sechestrează automobile ale unor proprietari români, majoritatea nu au reședința în Italia, deci, ca urmare, proprietarii ar trebui să dea în judecată statul italian. Practic, sechestrează bunul unui cetățean european și își bat joc de notarii români”, susţine un român, citat de Mediafax, într-un mesaj pe pagina de Facebook a ambasadei României în Italia. MAE a anunţat ieri că ambasada României la Roma acţionează pentru a preîntâmpina posibile discriminări ale românilor, în urma modificării Codului Rutier italian, oferind asistenţă consulară cetăţenilor care vor constata măsuri abuzive din partea autorităţilor locale în aplicarea noii legi în Italia.

 

MAE român a precizat că va face o analiză a modificărilor legislative din Italia pentru a vedea dacă sunt conforme cu legislaţia UE.

×