x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Telefonul tinerei din Japonia l-a demascat pe criminal

Telefonul tinerei din Japonia l-a demascat pe criminal

de Adriana Oprea-Popescu    |    20 Aug 2012   •   17:34
Telefonul tinerei din Japonia l-a demascat pe criminal

"Buna, numele meu este Yurika Masuno si de-abia astept sa merg vara aceasta in Romania. Am 20 de ani si sunt studenta in anul II. Preocuparea mea majora este literatura engleza. Si eu sunt, de asemenea, membra AIESEC (n.r. - o asociatie studenteasca globala). Lucrurile mele preferate sunt: Layla, cainele meu, vioara mea si sa merg in excursii in strainatate. Hobby-uri mele sunt: vioara (am cantat timp de 15 ani si sunt membru in orchestra clubului); gatitul; ceremonia japoneza a ceaiului. In stagiul meu ...
- vreau sa-mi fac prieteni in Romania
- vreau sa-i invat limba si cultura japoneza
- vreau ca elevii sa stie mai multe despre Japonia si sa-i fac sa o iubesca'.
Acesta este mesajul postat de Yurika in ziua de 3 august pe pagina de facebook "Language sCool' a AIESEC Craiova. Un proiect ce ofera metode alternative de invatare a limbilor straine de la vorbitorii nativi.

"Binefacatorul' din aeroport
Yurika era studenta la "University of the Sacred Heart', Colegiul de Arte si Stiinte. In seara zilei de miercuri, 15 august a.c., in jurul orelor 20:30, tanara a ajuns pe aeroportul Otopeni, pe ruta Tokyo – Viena – Bucuresti.

Inca nu e clar prin ce mijloace, Nicolae Vlad a reusit sa-i castige increderea de la prima vedere. E greu de presupus ca Yurika il cunostea dinainte, fie doar si de pe internet, pe tanarul de 25 de ani din Balotesti, care nu mersese in viata lui la scoala... Cert e ca in acea seara, el s-a oferit sa o ajute pe fata sa gaseasca un taxi, pentru ca ea sa ajunga in Gara de Nord, de unde urma sa ia trenul spre Craiova. Si Yurika i-a acceptat ajutorul. Cei doi au mers impreuna prin parcarea aeroportului si au urcat in taxiul condus de C.R..

La mica distanta de aeroport, intr-o zona in care drumul e marginit de padure in ambele parti, Nicolae Vlad i-a cerut lui C.R. sa opreasca, spunandu-i tinerei, in engleza, ca de aici o va ajuta el sa ajunga la gara. Desi promisiunea suna bizar, gara fiind mult prea departe, taximetristul a oprit totusi si i-a lasat pe cei doi pe marginea drumului. Apoi a plecat, cautand pe sosea o zona fara separatoare de trafic, pe unde sa poata intoarce masina spre Bucuresti. C.R. avea sa le declare ulterior anchetatorilor ca, la vreo doua minute dupa ce coborasera din taxi, i-a vazut pe cei doi, care traversasera soseaua, in aceeasi zona impadurita. Acesta e ultima imagine cu Yurika M. in viata.

Doua zile mai tarziu, corpul tinerei avea sa fie descoperit intamplator in liziera de cativa oameni ce oprisera masina pe marginea drumului si intrasera in padure pentru a-si face nevoile. Trupul fetei era intins pe pamant si acoperit cu frunze. Bagajul victimei a fost gasit la aproximativ 60 de metri de cadavru.

Din concluziile provizorii medico-legale rezulta ca moartea tinerei survenise cu circa 2 zile in urma (deci, pe 15 august) si a fost violenta, "datorandu-se asfixiei mecanice prin comprimare cervico-toracala (sugrumare), constatandu-se totodata existenta de multiple echimoze si escoriatii in diverse zone ale corpului (...)'. Medicii legisti au mai constatat, de asemenea, si ca tanara fusese abuzata sexual.

A picat poligraful
Criminalul nu s-a atins de bagajul fetei, insa nu a putut rezista tentatiei de a-si insusi telefonul ei. Imediat dupa identificarea victimei, anchetatorii au dispus localizarea telefonului mobil al acesteia si au ajuns astfel imediat la Nicolae Vlad. Taximetristul l-a recunoscut ca fiind individul cu care a lasat-o la marginea padurii pe tanara ucisa. Cu toate acestea, Nicolae Vlad nu recunoaste comiterea crimei. Supus la testul poligraf, el a dovedit insa ca are comportament simulat.

Criminalistii au recoltat de la locul crimei urme biologice ce vor putea demonstra, fara niciun dubiu, vinovatia celui inculpat. Probele au fost trimise, in vederea expertizarii lor, la Institutul de Criminalistica al IGPR.

Duminica, 19 august, Tribunalul Ilfov a admis propunerea formulata de procurori si a dispus arestarea preventiva a inculpatului Vlad Nicolae pe o perioada de 29 de zile, de la 19.08.2012 pana la 16.09.2012, inclusiv.

×