x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce cadouri au primit senatorii în 2018

Ce cadouri au primit senatorii în 2018

24 Ian 2019   •   13:20
Ce cadouri au primit senatorii în 2018

Senatorii au primit, în 2018, 20 de tipuri de cadouri cu titlu gratuit cu ocazia acţiunilor de protocol specifice activităţii parlamentare, a căror valoare se ridică la aproape 5.377 de lei.

Dintre acestea, cel mai valoros este un set tradiţional coreean de dopuri pentru sticlele de vin, decorat cu bucăţi fine de perlă, primit Călin Popescu Tăriceanu, de la preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea, Moon Hee-Sang, în octombrie 2018. Acest dar este estimat, potrivit situaţiei centralizate a bunurilor primite cu titlu gratuit anul trecut de senatori, la 805,40 de lei.

Tot preşedintele Senatului a mai primit şi un vas decorativ metalic, estimat la 199,36 de lei, de la ambasadorul Pakistanului în România, Safdar Hayat; o broderie aurită, înrămată, decorată cu sculptură din lemn, estimată la 591,06 lei, de la preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic; un set de butoni din argint cu chihlimbar estimat la 335 de lei de la mareşalul Senatului Poloniei, Stanislaw Karczewski; obiecte de artă modernă, estimate la 300 de lei, de la preşedintele Parlamentului din Muntenegru, Ivan Brajovic; o coliţă poştală cu două timbre şi tapiserie cu motive tradiţionale, estimată la 29,70 de lei, de la ministrul de Externe şi al expatriaţilor din Palestina, Riad Malki.

Tăriceanu nu este însă singurul care s-a bucurat de daruri. Senatorul Adrian Ţuţuianu a primit un tablou reprezentând doi păuni, estimat la 278,724 de lei, de la preşedintele grupului de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Islamice Iran, Kazem Jalali, şi o casetă metalică, estimată la 238,3 lei, de la preşedintele grupului de prietenie Maroc-România, Larbi Laraichi.

Şi senatorul Cristian Dumitrescu a primit mai multe cadouri, printre care o bombonieră pictată cu motive tradiţionale turceşti, estimată la 431,19 lei, de la preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Marii Adunări Naţionale a Turciei, Valkan Bozkir; un obiect decorativ reprezentând o opincă tradiţională, estimat la 111,72 de lei, de la preşedintele Comisiei pentru politică externă din Adunarea Naţională a Serbiei, Zarko Obradovic.

Senatorul Vasile Ilea a primit o monedă cu valoare de 100 perpera, reprezentând imaginea Regelui Nicolas I, din anul 1910, estimată la 116,24 lei, de la preşedintele Comisiei pentru relaţii internaţionale şi imigranţi din Parlamentul Muntenegru.

 

×