x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, atac dur: Modelul economic al guvernărilor PSD din ultimii ani a neglijat total aşteptările românilor

Iohannis, atac dur: Modelul economic al guvernărilor PSD din ultimii ani a neglijat total aşteptările românilor

01 Iul 2020   •   18:36
Iohannis, atac dur: Modelul economic al guvernărilor PSD din ultimii ani a neglijat total aşteptările românilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele Klaus Iohannis a dat vina din nou pe PSD pentru problemele economiei românești, în discursul de la evenimentul de lansare al Planului de Relansare Economică. 

 

"Pe fondul pandemiei, România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a scos în evidenţă lipsa cronică de preocupare şi de viziune a guvernărilor anterioare, care nu au lăsat resurse economice şi sanitare suficiente pentru o reacţie urgentă în faţa unei crize. În acest context, Guvernul s-a concentrat pe găsirea de soluţii.

Doamnelor şi domnilor, modelul economic al guvernărilor PSD din ultimii ani, bazat pe consum şi fără viziune pe termen lung, a neglijat total aşteptările românilor, care au sperat că viaţa lor se va îmbunătăţi semnificativ şi durabil. Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură de transport modernă şi europeană, de spitale performante, de acces la reţeaua de gaze, de industrie competitivă, de agricultură prosperă, pe măsura potenţialului de care dispunem. În schimb, România este pe ultimul loc în UE la calitatea drumurilor şi în jumătatea inferioară în clasamentului eficienţei transporturilor. În ceea ce privește digitalizarea, adică vârful de lance al economiei moderne, lucrurile din păcate, stau la fel de rău. Ne situăm pe locul 26 în Uniunea Europeană, iar relația dintre stat și cetățean este continuu îngreunată de absența pe scară largă a serviciilor publice digitale", a declarat Klaus Iohannis. 

„Avem obiective majore, care se pot realiza într-o manieră eficientă, profesionistă şi transparentă. Se pot atinge prin muncă şi dedicare, nu prin declaraţii populiste, precum cele ale guvernanţilor din ultimii ani, lipsite de orice efect şi rămase la stadiul de promisiuni deşarte. Guvernul m-a asigurat că în anii următori vor fi finalizate lucrările de infrastructură aflate în mare întârziere în prezent şi vor fi demarate noi proiecte consistente", a mai spus Iohannis. 

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis