x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, pus în dificultate de nominalizarea pentru Ministerul de Interne

Iohannis, pus în dificultate de nominalizarea pentru Ministerul de Interne

12 Sep 2019   •   09:36
Iohannis, pus în dificultate de nominalizarea pentru Ministerul de Interne

Propunerea reintrării în Cabinetul Dăncilă a trei membri ALDE nu este singura surpriză pe care o administrează prim-ministrul în operațiunea de remaniere a Executivului, fără a risca un vot în Parlament. Viorica Dăncilă l-a propus pentru ocuparea funcției de ministru al Afacerilor Interne pe Dan Chirilă (foto). Acesta ocupă, în momentul de față, funcția de secretar de stat în MAI, numit în urmă cu o lună, și a activat, în 2017, în calitate de consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, în cadrul Compartimentului pentru Apărare. Anterior, Chirilă a condus Biroul de Combetare a Macrocriminalității Economico-Financiare, Spălării Banilor și a Infracțiunilor din Piața de Capital., dar și la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă.

De asemenea, premierul a înaintat Palatului Cotroceni și alte două nominalizări. Este vorba despre Camelia Gavrilă, pentru Ministerul Educației, și de Dan Matei, pentru funcția de vicepremier pe probleme economice. “Sper ca de această dată domnul preşedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României şi nu ca şi candidat. Trebuie să primeze interesul României şi al românilor. Trebuie să acţionăm astfel încât oamenii să îşi primească salariile, pensiile, sa încurajăm acele proiecte care sunt importante pentru români. Când vine vorba de interesul românilor, trebuie să acţionăm cu foarte multă responsabilitate”, a conchis Viorica Dăncilă.

 

Meleșcanu, dat afară din partid

Teodor Meleșcanu, proaspăt ales președinte al Senatului, a fost exclus, ieri, din ALDE, motiv pentru care partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a rămas fără grup parlamentar în Camera Superioară a Parlamentului. Liderul ALDE a precizat că deja a fost depus, la Biroul Permanent, o solicitare de constituire a unui nou grup parlamentar, împreună cu senatorii Pro România și cu câțiva independenți. Tăriceanu i-a solicitat, ieri, premierului Dăncilă să renunțe la Meleșcanu și la mișcările de racolare a membrilor ALDE, condiție considerată necesară și obligatorie pentru a putea avea loc un un dialog politic cu PSD.

×