x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Viorica Dăncilă a refuzat dialogul

Klaus Iohannis: Viorica Dăncilă a refuzat dialogul

13 Dec 2018   •   16:48
Klaus Iohannis: Viorica Dăncilă a refuzat dialogul
Sursa foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis Curții Constituționale punctul său de vedere cu privire la sesizarea înaintată de prim-ministrul Viorica Dăncilă cu privire la existența unui conflict de natură constituțională între Guvern și Președintele României. Este vorba despre refuzul președintelui de a face remanierile de la Transporturi și Dezvoltare. 

În acest punct de vedere transmis de Klaus Iohannis se arată că premierul Viorica Dăncilă a refuzat dialogul cu președintele României și a mers în forță pe impunerea schimbărilor. 

Premierul Viorica Dăncilă a spus, săptămâna trecută, că România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului UE, însă președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului. De asemenea, premierul a anunțat atunci că a sesizat Curtea Constituţională în scandalul remanierii. 

Decizia sesizării Curții Constituționale a fost luată în urma întârzierii unui răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis în cazul nominalizărilor pentru Ministerul Transporturilor și Dezvăltării. La Ministerul Dezvoltării a fost propusă Lia Olguţa Vasilescu, iar la Ministerul Transporturilor, a fost propus Mircea Drăghici.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Viorica Dăncilă