x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul “Febră Musculară” curăță nepotismul PSD-ist ca să-și instaleze apropiații la Palatul Victoria

Premierul “Febră Musculară” curăță nepotismul PSD-ist ca să-și instaleze apropiații la Palatul Victoria

de Ion Alexandru    |    07 Noi 2019   •   11:12
Premierul “Febră Musculară” curăță nepotismul PSD-ist ca să-și instaleze apropiații la Palatul Victoria

Prima ședință de guvern PNL a avut loc, ieri, sub stricta supraveghere a președintelui Klaus Iohannis. Pe lângă Hotărârea privind reorganizarea și funcționarea Executivului, prin restrângerea numărului de ministere și comasarea lor, Ludovic Orban s-a apucat de epurări în rândul aparatului administrativ. Secretarii de stat, consilierii personali sau onorifici ai foștilor demnitari au fost excluși, noul premier acuzând fosta guvernare de “nepotisme”. În același timp, trezorierul PNL și mandatarul financiar al partidului, de la alegerile europarlamentare, a fost numit secretar general al Guvernului.

 

Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor să facă o analiză foarte riguroasă în fiecare minister și instituție din subordine. El a anunţat că toți oamenii numiți politic de către fostul guvern vor fi dați afară şi a adăugat că aşteaptă să facă "febră musculară de la semnat decizii de demitere". “Este foarte important să curățăm instituțiile publice de toți cei care nu și-au exercitat corect funcțiile de demnitate publică și care nu și-au făcut treaba cum trebuie. Pot să vă spun că deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere a secretarilor de stat, consilierilor de stat, consilierilor generali și a celorlalte categorii de funcții care depinde de ministru și de premier pentru că trebuie să readucem demnitatea în funcțiile publice și să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat, ieri, niște decizii: băiatul lui..., băiatul lui, băiatul lui ..., dar se vor vedea foarte clar când vor fi publicate în Monitorul Oficial.", a spus Ludovic Orban în ședința de Guvern. Printre cei care au plecat din Guvern se numără Mihnea Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, dar și Rudor Buzatu, fiul președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buatu. Cei doi și-au dat demisiile.

 

Tănase, umbra lui Orban

 

În schimb, a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului apropiatul lui Ludovic Orban, Antonel Tănase, cel care i-a fost consilier actualului premier, în 2007, la Ministerul Transporturilor. Ulterior, Tănase a fost “uns” secretar de stat în același minister iar în anul 2012 a deținut calitatea de director de cabinet, tot la Transporturi, al lui Ovidiu Silaghi.

Președinte al Organizației PNL Sector 3, Antonel Tănase este trezorierul Partidului Naional Liberal, iar una dintre companiile private pe care le patronează, SC Cont Cinsulting & Services SRL, a deținut calitatea de mandatar financiar al Partidului Național Liberal la alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019. De menionat că noul secretar general al Guvernului a devenit trezorier al PNL după ce Ludovic Orban a preluat președinția partidului.

 

 

 

×