x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Profesorul Dan Voiculescu, îndemn pentru aderarea României la spațiul Schengen

Profesorul Dan Voiculescu, îndemn pentru aderarea României la spațiul Schengen

25 Mar 2019   •   10:53
Profesorul Dan Voiculescu, îndemn pentru aderarea României la spațiul Schengen

Profesorul Dan Voiculescu lansează un apel către toate partidele, pe care le îndeamnă să semneze un memorandum prin care să susțină aderarea României la spațiul Schengen.

Dan Voiculescu arată într-o postare pe blogul personal că până acum nu a existat o abordare unitată din partea politicienilor români cu privire la aderarea României la spațiul Schengen. Unii dintre aceștia au sisținut acest demers doar la nivel declarativ, fapt ce a întârziat destul de mult acest obiect.

„Un asemenea Memorandum ar constitui un dublu câștig pentru statul român, pe de o parte ar semnala partenerilor europeni că pentru România intrarea în spațiul Schengen este o prioritate absolută, legitimă și imediată; pe de altă parte ar fi o dovadă – necesară atât pe plan intern cât și internațional – că romanii mai sunt, totuși, capabili să se unească în jurul unui obiectiv național”, a declarat profesorul Voiculescu. (...) „Noi toți am avea mult de câștigat din aderarea la spațiul Schengen: pe lângă beneficiile economice, reflectate în nivelul de trai, am obține inclusiv puțină normalitate și demnitate națională”, a adăugat Dan Voiculescu.Antena 3

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu