x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Segfried Mureşan: Referendumul va avea un impact politic, acesta este şi obiectivul PSD

Segfried Mureşan: Referendumul va avea un impact politic, acesta este şi obiectivul PSD

14 Sep 2018   •   18:30

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a admis, vineri, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Tulcea, impactul politic al referendumului pentru familie anunţat pentru luna viitoare de Guvernul României, în perspectiva anului electoral 2019. 

"Cred că acest referendum va avea un impact politic şi e evident că acesta este şi obiectivul PSD, de a iniţia referendumul acum. Acest partid speră să aibă beneficii de pe urma convingerilor oamenilor şi da, cred că referendumul trebuie privit şi în această cheie politică. Noi, ca partid, suntem conştienţi că intrăm în patru rânduri de alegeri, europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare şi avem strategii pentru toate acestea", a afirmat europarlamentarul. 

El a refuzat să cuantifice acest impact, susţinând că nu este sociolog. 

În timpul conferinţei de presă, liberalul a criticat acţiunile actualului Guvern al României, despre care a afirmat că are credibilitate scăzută la nivel european din cauza "trăsnăilor din Justiţie". 

"Din păcate, România este condusă de un prim-ministru în care UE nu are încredere, un prim-ministru despre care UE ştie următoarele lucruri, încearcă să slăbească Justiţia statului de drept, girează acapararea instituţiilor de către politic, a girat violenţe ale instituţiilor din subordinea sa în faţa unor protestatari paşnici pe 10 august, conduce economia României în direcţia greşită", a mai spus Siegfried Mureşan. 

Referindu-se la alegerile europarlamentare, Mureşan a menţionat că programul electoral va fi realizat împreună cu alegătorii şi că în platforma program se va afla instituirea unui set unic de norme de absorbţie a fondurilor structurale pentru toate statele europene bazate pe bune practici, cu reguli simple, transparente şi controale reduse. 

"Doar europarlamentarii PNL vor putea livra în viitorii cinci ani ce promit cetăţenilor în campanie. Europarlamentarii PSD sunt izolaţi la socialiştii europeni. Socialiştii europeni înşişi sunt slabi în foarte multe state europene şi de aceea tolerează PSD în rândurile lor, pentru că au nevoie de 10 mâini care să voteze din partea PSD din România. Dacă socialiştii europeni ar fi mai puternici, s-ar distanţa de PSD pe care-l văd că face multe lucruri greşite", a declarat eurodeputatul PPE. 

În context, el a mai spus că europarlamentarii ALDE au votat săptămâna trecută împotriva grupului politic din care fac parte la nivel european, iar partidele noi din România nu sunt membre ale formaţiunilor politice europene, astfel încât nu au influenţă în politicile europene. 

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a vizitat, vineri, primul complex de creştere a suinelor din judeţul Tulcea afectat de PPA şi apoi s-a întâlnit cu peste 50 de liberali în cadrul unei dezbateri pe tema politicilor europene. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Siegfried Mureşan