x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: 10 august 2018 este o rană neînchisă a democrației românești recente

Turcan: 10 august 2018 este o rană neînchisă a democrației românești recente

10 Aug 2020   •   13:01
Turcan: 10 august 2018 este o rană neînchisă a democrației românești recente
Sursa foto: Lucian Alecu

10 august 2018 este o rană neînchisă a democrației românești recente, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

 

„10 august 2018 este o rană neînchisă a democrației românești recente. După Mineriadă, nu credeam să mai văd proteste reprimate violent în România, dar PSD a reușit să ne întoarcă în timp, comportându-se cum știe mai bine: abuziv și manipulator, de pe poziția celui care nu trebuie contrazis. Românii nu trebuie să uite ce înseamnă guvernarea toxică pesedistă. Justiția a arătat, în timp, că locul liderului PSD cu porniri de dictator este după gratii. Mă aștept să clarifice lucrurile și în dosarul 10 august și să trimită vinovații acolo unde le este locul”, a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Aceasta a reamintit și de decizia de declasificare a raportului „10 august”.

„Tocmai acesta este motivul pentru care PNL a declasificat raportul 10 august și a oferit tot suportul în anchetarea faptelor pe care cei din Piață nu le-au uitat. Justiția își va spune cuvântul, iar 10 August va rămâne istorie, pentru că societatea românească nu trebuie să mai treacă vreodată prin abuzuri de acest fel. Reprimarea violentă a drepturilor cetățenești trebuie pedepsită! Acest lucru va reda încrederea oamenilor în democrație și în instituțiile statului. Decizia recentă, de redeschidere a dosarului 10 august, este un pas în această direcție, pe care l-am salutat și eu și toată societatea, cu atât mai mult victimele violențelor de acum doi ani. Sunt alături de acești oameni și susțin dreptul lor la adevăr și dreptate! Nu numai astăzi, când subiectul este pe buzele tuturor. Maturizarea democratică și politică înseamnă mai ales instituții democratice care lucrează independent și liber, guvernarea PNL fiind garanția acestui fapt”, a conchis Turcan.

Luni se împlinesc doi ani de la protestele violente dintre protestatari și forțele de ordine, care au avut loc în Piața Victoriei. Mai multe persoane au fost rănite.

DIICOT a clasat, inițial, părți din dosarul „10 august”, între care și aceea cu acuzaţiile faţă de şefii din Jandarmerie, care au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Ulterior, în 4 august, DIICOT a decis redeschiderea cauzei.

Luni, Curtea de Apel București decide dacă aprobă urmărirea penală a șefilor din Jandarmerie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: raluca turcan