x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorica Dăncilă: Guvernul aprobă baza legală privind selecţia unui procuror pentru Colegiul Parchetului European

Viorica Dăncilă: Guvernul aprobă baza legală privind selecţia unui procuror pentru Colegiul Parchetului European

19 Feb 2019   •   14:19
Viorica Dăncilă: Guvernul aprobă baza legală privind selecţia unui procuror pentru Colegiul Parchetului European

Guvernul va aproba, marţi, un act normativ privind selecţia naţională a unui procuror care să facă parte din Colegiul Parchetului European, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.
"Avem pe ordinea de zi de astăzi un proiect de act normativ prin care creează baza legală pentru a selecta un procuror care să facă parte din Colegiul Parchetului European. Regulamentul pentru funcţionarea Parchetului European, care a intrat în vigoare în anul 2017, stabileşte că fiecare ţară trebuie să contribuie cu câte un reprezentant la formarea acestei instituţii, care va deveni operaţională anul viitor. Potrivit procedurii, termenul până la care fiecare stat trebuie să-şi desemneze propriul procuror este 31 martie 2019. Prin actul pe care-l discutăm astăzi creăm baza juridică legală pentru a selecta în prima etapă 3 candidaţi pentru această funcţie, propuneri pe care să le transmitem la Bruxelles, unde va fi desemnat un procuror din partea României ", a declarat prim-ministrul în deschiderea şedinţei de guvern. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă