x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bani pentru staţii de încărcare a maşinilor electrice

Bani pentru staţii de încărcare a maşinilor electrice

13 Dec 2018   •   18:00
Bani pentru staţii de încărcare a maşinilor electrice
Sursa foto: Victor Stroe

Primăria Capitalei va acorda 500 de vouchere a câte 10.000 de lei celor care care deţin spaţii comerciale şi care înfiinţează staţii de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Totodată, PMB va achiziționa pe fonduri europene autobuze electrice pentru traseele 300, 330, 335, 173, 311, 336, 381, 601, 137, 138, 312,313, 368 și 385. Este vorba de patru proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional, care prevăd achiziționarea a 100 de autobuze electrice, cu o valoare estimată la 260 milioane lei.

În şedinţa de ieri s-au mai aprobat:

  • Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a fost împuternicit de PMB în vederea găsirea de imobile în care să fie relocate trei spitale mari din Capitală, printre care şi Spitalul „Panait Sîrbu” (Maternitatea Giuleşti), unde peste 20 de copii au fost infectaţi recent cu stafilococul auriu.

  • PBM va cumpăra astfel, în primă fază, 177 de locuinţe, de tip garsonieră, repsectiv apartamente cu 2 şi 3 camere, dintr-un total de 60.

  • Programul „O şansă pentru cuplurile infertile-FIV” a fost suplimentat. Astfel, financiar constă în acordarea a două vouchere în valoare totală de 13.800 lei pentru fiecare cuplu.

  • Unităţile de învăţământ din Capitală nu vor mai avea program de studiu în trei schimburi. Potrivit raportului de specialitate, în Bucureşti sunt 11 şcoli gimnaziale care au program în trei schimburi. Astfel, în prezent, peste 13.000 de elevi studiază în acest mod.

  • Elevii din Bucureşti cu vârsta de până la 18 ani vor călători gratuit cu mijloacele de transport în comun ale STB (fostă RATB). Consilierii au votat şi un amendament prin care se menţionează faptul că de această gratuitate beneficiază şi elevii claselor a XI-a şi a XII-a, care în primă fază nu erau incluşi.

  • Tototată, PMB va acorda gratuitate la transportul public pentru un însoţitor pentru fiecare pensionar din Bucureşti, care să-l ajute la deplasare în drumurile lor, motivul fiind acela că bătrânii au nevoie de sprijin mai ales că urmează condiţii meteorologice nefavorabile.

Consilierii generali au alocat încă 24,7 milioane lei către biserici, din care 10 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului. Astfel suma ajunge în 2018 la 121 milioane lei, iar suma dată către Catedrala Mântuirii Neamului la 45 milioane lei.

×