x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de ninsori viscolite în 24 de judeţe, de luni seară

Cod galben de ninsori viscolite în 24 de judeţe, de luni seară

11 Feb 2019   •   11:50
Cod galben de ninsori viscolite în 24 de judeţe, de luni seară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol valabilă până miercuri noapte în zona montană a 24 de judeţe, respectiv o informare de precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului în întreaga ţară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 februarie, ora 22:00 - 13 februarie, ora 2:00, în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 metri, unde temporar rafalele vor depăşi 80 - 90 km/h şi va fi viscol.

De asemenea, începând de luni seară, de la ora 20:00, şi până miercuri, la ora 10:00, va fi în vigoare o informare meteo de vreme rea. Astfel, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitaţii şi local se vor acumula cantităţi cuprinse între 10 şi 20 l/mp.

La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei şi în Maramureş vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă şi se va depune strat de zăpadă. În Banat, precipitaţiile vor fi mixte, iar în Oltenia şi Muntenia vor predomina ploile până marţi seara (12 februarie), apoi vor fi mai ales ninsori. Temporar, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze cuprinse în general între 45 şi 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul şi sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marţi (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60 - 70 km/h.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informările emis luni. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cod galben de ninsori