x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de furtuni în localităţi din Hunedoara şi Caraş Severin

Cod portocaliu de furtuni în localităţi din Hunedoara şi Caraş Severin

13 Iun 2018   •   16:45
Cod portocaliu de furtuni în localităţi din Hunedoara şi Caraş Severin

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri un Cod portocaliu de furtuni valabil în ora următoare în judeţele Hunedoara şi Caraş Severin. 

Potrivit ANM, în Hunedoara (Pui, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Sălaşu de Sus, Densuş, Toteşti, Sarmizegetusa, zona de munte de peste cota 1800 m) şi Caraş-Severin (zona de munte de peste cota 1800 m, Zăvoi, Bozovici, Armeniş, Băuţar, Lăpuşnicu Mare, Bănia, Dalboşeţ) se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial şi care vor cumula 40...50 l/mp, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului care pot avea aspect de vijelie. 

O atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate în mai mult de jumătate din ţară a intrat în vigoare miercuri după-amiaza mai mult de jumătate din ţară. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 iunie, ora 14:00 - 15 iunie, ora 8:00, în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, în jumătatea de vest a Munteniei şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. 

Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 60 - 80 l/mp, îndeosebi în sud-vest şi în zona montană. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cod portocaliu de furtuni