x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție unde călătoriți. Cod portocaliu de vânt puternic și inundații în Irlanda

Atenție unde călătoriți. Cod portocaliu de vânt puternic și inundații în Irlanda

08 Dec 2019   •   12:15
Atenție unde călătoriți. Cod portocaliu de vânt puternic și inundații în Irlanda

Coduri portocaliu şi galben de vânt puternic şi inundaţii în Irlanda. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul Naţional de Meteorologie local a emis, pentru perioada 8-9 decembrie 2019, un cod portocaliu de vânt puternic şi inundaţii în zona de coastă pentru Donegal, Galway, Leitrim, Mayo, Sligo, Clare, Cork, Kerry şi Limerick; cod portocaliu de vânt pentru Marea Irlandei, de la Roche's Point la Slyne Head şi Fair Head şi cod galben de vânt puternic pentru restul Irlandei.

Vântul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale de 110-130 km/h, care pot fi mai severe în regiunile de coastă. Vântul puternic poate genera valuri înalte, care vor conduce la inundaţii în zona de coastă.

Mai multe informaţii pot fi regăsite pe site-ul Serviciului Naţional de Meteorologie irlandez la adresa: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

Aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetăţenii români care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Irlanda