x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cele mai frumoase şi spectaculoase teleferice din lume

Cele mai frumoase şi spectaculoase teleferice din lume

16 Mai 2019   •   21:38

Ce poate fi mai frumos decât să admiri de la înălţime frumuseţea naturii şi a oraşelor? Vă propunem o călătorie imaginară cu telecabina, în Europa şi Africa.

Elveţia - În Elveţia a fost inaugurată recent o nouă telecabină spectaculoasă: Matterhorn Glacier Ride. Cu ajutorul ei se poate ajunge pe celebrul masiv Matterhorn din Alpii Pennini, pentru a admira frumuseţea gheţarilor.
Australia - Scenic Skyway pluteşte la mare înălţime în aşa-numiţii Blue Mountains din Australia. Din telegondolă se poate vedea formaţiunea muntoasă Three Sisters. Din respect faţă de cultura aborigenă, escaladatul acestor vârfuri a fost interzis. Legenda spune că pentru a le apăra de un monstru furios, un tată şi-a transformat cele trei fete în pietre.
Malaezia - Din satul turistic Oriental Village, situat în nord-vestul insulei Langkawi, se poate călători cu telecabina, traversând o pădure tropicală, până pe Muntele Mat Cincang. Se urcă pe o platformă panoramică, situată la o înălţime de 705 metri. De acolo, pe vreme bună, poţi vedea teritoriile Tailandei. 
Hong Kong -......................

Citește mai departe și află care sunt cele mai spectaculoase teleferice din lume

×