x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 cele mai spectaculoase peșteri din România (GALERIE FOTO)

Top 10 cele mai spectaculoase peșteri din România (GALERIE FOTO)

02 Mar 2019   •   04:17

Peșterile reprezintă unele dintre cele mai frumoase şi mai surprinzătoare minuni ale naturii, care odată explorate oferă privirii decoruri uimitoare, țesute din împletirea armonioasă apei și a rocilor.

România deține aproximativ 12.000 de peşteri, plasându-se printre primele țări în ceea ce privește numărul și diversitatea grotelor. De o frumusețe aparte, peșterile noastre se disting prin unicitatea formațiunilor carstice și prin lungimea mare a galeriilor, unele dintre acestea depășind 10 km.

Vă invităm într-o călătorie virtuală, pentru a descoperi cele mai spectaculoase 10 peşteri din țara noastră:

1. Peștera Huda lui Papară

Peştera Huda lui Papară se află în apropiere de comuna Sălcuia de Jos, jud. Alba. Numele peşterii înseamnă Adăpostul conducătorului, trimiţând astfel la posibilitatea ca aceasta să fie peştera din Trascău în care s-ar fi ascuns Zamolxis, zeul dacilor.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Ceea ce face ca această peșteră să fie atât de specială și să ocupe primul loc în acest top este mulțimea superlativelor pe care aceasta le deține. Este grota cea mai lungă, cea mai denivelată, cea mai dificilă, cu cea mai mare sală, cu cea mai înaltă galerie, cu cel mai lung curs subteran, cu cel mai mare debit, cu cea mai mare cascadă, cu cea mai mare colonie de lilieci din Europa, cu cele mai lungi și mai numeroase excentrite, cu cel mai mare depozit de chiropterit din România.

2. Peștera Muierii

Află care sunt cele mai frumoase peșteri din România

×