x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 Cele mai bune îngrăşăminte naturale pentru plantele din ghiveci

5 Cele mai bune îngrăşăminte naturale pentru plantele din ghiveci

01 Iun 2020   •   15:34
5 Cele mai bune îngrăşăminte naturale pentru plantele din ghiveci

Plantele din ghiveci au nevoie de fertilizatori pentru a se dezvolta, mai ales dacă sunt cumpărate de la magazin. Şi asta deoarece rezerva de fertilizator a unui sol de flori de calitate superioară, care este adăugată de către producător, durează aproximativ şase săptămâni.

Fertilizarea se face doar în sezonul de creștere al plantelor, care începe în luna februarie și se termină în luna august.

Există câteva îngrăşăminte naturale, pe care le găsim în gospodărie şi care au un efect uimitor asupra plantelor din ghiveci. Odată aplicate aceste tratamente naturale, plantele din ghiveci vor reveni la viaţă, vor creşte văzând cu ochii şi vor înflori mult mai repede. În plus, acestea vor deveni rezistente la boli și dăunători.

Iată care sunt cele mai bune îngrăşăminte naturale:

1. Zaţul de cafea – este foarte folosit pentru conţinutul ridicat de azot, fosfor, minerale şi potasiu. Aceste substanţe nutritive fac din zaţul de cafea un îngrăşământ natural de înaltă calitate. Acest tip de fertilizator nu presupune niciun efort. Pur şi simplu colectaţi zaţul de cafea, răspândiţi-l pe un ziar şi lăsaţi-l la uscat – astfel, zaţul se va răspândi mai uşor. Zaţul de cafea poate fi folosit ca îngrăşământ pentru brazde, plante în ghivece şi jardiniere dar şi pentru plantele de interior.

Citește și

Cum tratăm acneea care apare la maturitate

Reguli stricte pentru evitarea infectării cu coronavirus

OMS elimină posibilitatea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus

Florile de interior tolerează zaţul o dată la 6 luni. În schimb, plantele de exterior pot fi fertilizate cu zaţ de până la 4 ori pe an. Este indicat să presaţi uşor zaţul pe pământ în jurul plantei şi apoi să-l încorporaţi în sol. Pentru plantele din ghivece şi jardiniere, zaţul poate fi amestecat cu pământul în momentul plantării. Trandafirii, muşcatele, hotensiile, rododendronii şi azaleele sunt câteva tipuri de plante care reacţionează foarte bine la zaţ ca îngrăşământ.

2. Apa în care ai fiert legume – este un îngrăşământ natural foarte bun datorită vitaminelor eliberate în apă în timpul procesului de gătire. Pur şi simplu răciţi apa şi utilizaţi-o pentru udarea plantelor din ghivece o dată pe săptămână.

CItește mai departe AICI

×