x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa (P) Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o lenjerie de pat?

(P) Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o lenjerie de pat?

20 Ian 2020   •   12:28
(P) Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o lenjerie de pat?

Care sunt detaliile care iti atrag atentia atunci cand alegi o lenjerie de pat?

Mai jos va prezentam toate caracteristicile importante de care trebuie sa tii cont atunci cand faci aceasta alegere, caracteristici pe care sa le ai in vedere la urmatoarea achizitie.

 

1.Materiale naturale care “respira”

 

Lenjeriile de pat sunt fabricate din diferite materiale precum cele naturale, sintetice sau combinatii dintre primele doua.

 

Cele recomandate sunt lenjeriile confectionate din materiale naturale pentru ca acestea ajuta pielea sa respire pentru ca nu infoaca, iar tu nu vei transpira peste noapte. Datorita compozitiei din materiale naturale, o lenjerie de pat confectionata din bumbac 100% este net superioara unei lenjerii confectionate din 100% poliester.

Printre cele mai frecvent utilizate materiale naturale sunt: bumbacul, matasea, inul si tot mai frecvent, bambusul.

 

Lenjeriile de bumbac ofera o buna circulatie a aerului prin tesatura si sunt printre cele mai cautate. In functie de tipul de bumbacul folosit la confectionarea lenjeriilor de pat, acestea se impart in mai multe categorii: lenjeriile de bumbac satinat, lenjeriile din bumbac egiptean, lenjeriile din bumbac Damasc sau cele din bambus.

 

Cele confectionate din materialele sintetice nu sunt recomandate pentru ca nu sunt la fel de prietenoase pentru piele precum cele din materiale naturale.

2.Densitatea tesaturii

Densitatea este una dintre caracteristicile importante de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o lenjerie de pat calitativa si durabila in timp pentru ca datorita acesteia, perioada de utilizare poate fi scurta sau lunga.

Densitatea tesaturii ofera rezistenta, grosime si un aspect calitativ al lenjeriei de pat. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat lenjeria de pat este mai rezistenta la utilizari, spalari, uscari si mai calduroasa.

Pentru a te asigura ca alegi o lenjerie de pat de calitate si durabila in timp, alege una cu densitate mai mare de 200-300 gr/mp.

3.Dimensiunile lenjeriei de pat

Atunci cand alegi o noua lenjerie de pat, ia in considerare dimensiunile patului, a pilotei si a pernelor. Cele mai multe paturi au dimensiunile standard (140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm) insa daca patul este realizat la o dimensiune atipica, trebuie sa iei acele masuratori in calcul pentru a alege lenjeria potrivita.

-Cearceaful trebuie sa fie suficient de mare pentru a acoperi intreaga suprafata a saltelei

-Fata de pilota trebuie sa fie mai mare cu cativa centimetrii astfel incat plapuma sa se aseze perfect.

-Fata de perna trebuie sa fie cu 4-6 cm mai mare astfel inca perna sa nu fie stransa si sa devina inconfortabila

4.Cusaturile si finisajele

Este important sa alegem lenjerii de pat cu o calitate superioara, din materiale bune cu cusaturi rezistente si finisaje estetice. Poti alege lenjerii de pat cu cusatura dubla, rezistenta, pentru a fi sigura ca acestea vor rezista in timp.

5.Culori si imprimeuri

De cele mai multe ori atunci cand alegem o lenjerie de pat, o facem in functie de preferintele personale: culori preferate si imprimeuri care ne incanta privirea.

Lenjeria copiilor poate fi in culori vesele cu imprimeuri  cu personajele preferate sau cu alte motive delicate iar pentru adulti, lenjeriile in culori pastel sau cu imprimeuri florale sau alte motive preferate.

De acum, cand alegi o lenjerie de pat, fii atent la toate caracteristicile de mai sus si cu siguranta te vei bucura de achizitia ta pentru o perioada lunga de timp.

Iti recomandam o intreaga colectie de lenjerii de pat calitative, perfecte pentru a satisface toate cerintele de calitate si aspect: https://www.somproduct.ro/lenjerii-de-pat

 

 

×