Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cum să ai o bucătărie curată

03 Dec 2018

Bucătăria ar trebui să fie cel mai curat loc din casă întrucât bacteriile şi microbii care pot ajunge în mâncare provoacă apoi probleme serioase de sănătate. Intoxicaţia alimentară ori enterocolita sunt doar două dintre consecinţele lipsei de igienă în locul unde se prepară hrana. Iată ce poţi face pentru a păstra o bucătărie curată.

Accesoriile de bucătărie pe care nu le mai foloseşti aruncă-le sau donează-le. Uitate pe rafturi, acestea adună praful şi microbii.

Coşul de gunoi trebuie să aibă capac. Dacă va fi descoperit, resturile alimentare încep repede să emane mirosuri neplăcute, atrag gândacii şi muştele. Pentru o igienă corespunzătoare, cel mai bine este să-l arunci des, chiar dacă nu este plin. Cel mai bine este să aşezi pungi de plastic în coşurile de gunoi, iar înainte să le duci la tomberon, înnoadă-le la capăt. Dacă arunci resturile alimentare direct în coş, după ce îl goleşti este bine să îl speli cu apă şi detergent.

Frigiderul trebuie ţinut în stare perfectă de curăţenie prin verificarea periodică a termenului de valabilitate al alimentelor şi aruncarea hranei expirate şi alterate. Un alt lucru important este menţinerea unei temperaturi de până la 5 grade Celsius.

Aragazul trebuie spălat de fiecare dată după ce ai gătit, iar paharele, farfuriile, vesela şi oalele nu le lăsa ore întregi pline cu resturi alimentare întrucât favorizează dezvoltarea bacteriilor. Spală-le cu apă caldă şi detergent de vase şi apoi curăţă chiuveta.

Cercul

Păstrează aragazul, chiuveta şi frigiderul curate, aruncă mâncarea stricată sau expirată, spală vesela şi chiuveta, foloseşte coş de gunoi cu capac, aruncă ustensilele care nu-ţi mai folosesc.

 

Organizarea alimentelor

Ca să prepari repede micul dejun şi să nu întârzii la serviciu, pune la îndemână cafetiera şi prăjitorul de pâine, iar cerealele, cafeaua şi ceaiul ţine-le pe acelaşi raft.

Condimentele păstrează-le în borcănaşe transparente, aproape de aragaz. Dacă foloseşti separatoare pentru veselă, le vei găsi mai uşor în sertare. Şi oalele aranjează-le în separatoare, astfel nu se vor mai dărâma atunci când le scoţi din dulap.

 

Ultima oră
Alte titluri din: Casa
Cum  se spală corect geamurile Cum  se spală corect geamurile
Calendar religios. Sf. Mc. Mina, Ermoghen și Evgraf Calendar religios. Sf. Mc. Mina, Ermoghen și Evgraf
Mai multe titluri din: Casa
Antena3.ro Făcea cumpărături la un magazin de la metroul din București, când un bărbat s-a apropiat de ea. A durat doar o secundă. Nici măcar nu și-a dat seama ce i s-a întâmplat. Totul a fost surprins de o cameră de supraveghere (VIDEO)
Libertatea.ro Liviu Dragnea a rămas fără studii! Ce facultate a făcut liderul PSD în 1999
A1.ro Motivul morții Ancăi Pop! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu autoturismul artistei: N-a avut nicio șansă să supraviețuiască
IncomeMagazine.ro Avertismentul președintelui Asociatiei Analistilor Financiari-Bancari: Nu cumpărați acum locuințe. Preturile vor scădea cel putin cu 25%-30% in urmatorii 2-3 ani
Observator.ro De duminică, vremea se schimbă din nou. Meteorologii revin cu prognoza actualizată de Crăciun