x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să amenajezi un spaţiu mic

Cum să amenajezi un spaţiu mic

28 Ian 2019   •   19:30
Cum să amenajezi un spaţiu mic

Dacă locuieşti într-un apartament mic şi faptul că nu ai loc să îţi aranjezi lucrurile îţi creează neplăceri, este timpul să schimbi ceva. Cu puţin efort şi creativitate poţi transforma un spaţiu neîncăpător într-unul în care te vei bucura să îţi petreci timpul liber. Iată câteva idei care te vor ajuta să profiţi de fiecare centimetru din casa ta.

Foloseşte oglinzi. Acest truc este foarte des folosit de designerii de interior, pentru că oglinzile amplasate în locuri strategice creează impresia de profunzime, de încăperi mai mari decât sunt ele de fapt. Un loc ideal este vizavi de o fereastră, în spatele unui obiect mare de mobilier, precum un divan, pentru a crea impresia că există mai mult spațiu în spatele lui, sau pe ușile dulapurilor.

Obiecte de mobilier extensibile

Pentru a nu îngrămădi multe obiecte de mobilier într-un spaţiu foarte mic optează pentru cele extensibile, care pot îndeplini chiar o funcție dublă. Spre exemplu, o canapea extensibilă poate fi atât un obiect pe care să se așeze prietenii când vin în vizită, cât și un pat, noaptea. Totodată, un sfat extrem de simplu și care nu necesită niciun cost este exploatarea la maximum a luminii naturale. Renunță, pe cât posibil, la draperiile din materiale opace sau la cele în culori închise. Evită, de asemenea, obturarea ferestrelor cu piese de mobilier care ar putea împiedica pătrunderea luminii în interior.

 

Aruncă ce nu foloseşti

Cel mai probabil, ai în casă foarte multe obiecte pe care nu le mai foloseşti. De exemplu, nu ai nevoie de o lampă de mari dimensiuni dacă ai deja o lustră sau o aplice care îţi luminează încăperea. Când ai un spațiu mic, e bine să adopți o atitudine „mai puțin înseamnă mai mult”. Adună toate obiectele de care nu ai neapărat nevoie și pune-le la vânzare. Astfel, ai dublu avantaj: spațiu încăpător și bani în plus.

 

O pardoseală eliberată dă senzația de mai mult spațiu. Folosește inteligent lungimea pereților și alege corpuri de mobilier suspendate atât pentru baie și bucătărie, cât și pentru dormitor și sufragerie.

×